Pand waar coffeeshop de Bengel in Wageningen naar gaat verhuizen gekraakt

Met het kraken van het pand willen ze een soort noodopvang creëren.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Eerder deze week werd bekend dat een groepje krakers uit Wageningen het pand waar coffeeshop de Bengel naar toe zal verhuizen heeft gekraakt.

Woonprotest in toekomstige pand coffeeshop de Bengel aan de Gerdesstraat 2a

Vorige maand kreeg de coffeeshop namelijk goedkeuring van de burgemeester om te verhuizen naar het pand van de voormalige snackbar Mekking op het adres Gerdesstraat 2a.

Omroep Gelderland wist te berichten dat het gaat om een woonprotest. We zijn inmiddels in de herfst, maar er zouden nog steeds mensen in een tent of in een onveilige thuissituatie zitten en niet uit huis kunnen omdat er geen geschikte woningen zijn. Met het kraken van het pand willen ze een soort noodopvang creëren.

“(…)kraken van dit pand als enige mogelijkheid om toch een noodopvang te maken”

De gemeente en de Wageningen University & Research (WUR, waar ironisch genoeg geëxperimenteerd wordt met de kweek van cannabis) doen niks aan het probleem vinden de krakers. De gemeente wil wel in actie komen voor een soort noodopvang, maar het gaat te traag volgens de krakers: ”Er is ook al eerder een woonprotest op de campus geweest. Er komen dan wel gesprekken met de WUR om meer studentenwoningen te bouwen maar dat duurt voor ons te lang. Daarom zien we het kraken van dit pand als enige mogelijkheid om toch een noodopvang te maken”.

Eerder deze week had de gemeente nog niet gereageerd. De krakers hebben wel contact gehad met de eigenaar van het pand.

Cannabis Industrie Awards 2023