Politici Amerikaanse Maagdeneilanden legaliseren cannabis

De Maagdeneilanden zijn alweer het derde overzeese gebied van de Verenigde Staten dat cannabis heeft gelegaliseerd, net zoals 21 staten en het District van Columbia.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Senatoren op de Amerikaanse Maagdeneilanden hebben net voor het einde van het jaar 2021 wetgeving naar de gouverneur verstuurd waarmee cannabis legaal zal worden. De verwachting is dat de gouverneur zijn handtekening zal zetten onder de wetgeving. Daarmee worden de Maagdeneilanden de derde overzeese gebieden van de Verenigde Staten die cannabis hebben gelegaliseerd, net zoals 21 staten en het District van Columbia.

Update, 19 januari 2023:

De Adult Use Cannabis Legislation werd aangenomen samen met een amendement om automatisch de strafbladen te wissen van personen die zijn veroordeeld voor aan cannabis gerelateerde misdaden en overtredingen wegens het bezit.

“Hoewel er veel, politiek gedreven, valse verhalen zijn over deze cannabiswetgeving, ben ik trots op het werk van de senatoren van de 34ste Senaat, belanghebbenden uit de gemeenschap en voorstanders, die allemaal hebben bijgedragen aan de structurering van het definitieve wetsvoorstel waarover vandaag is gestemd”, zei senator Sarauw in een persbericht, als indiener van het wetsvoorstel. “De Senaat heeft zijn uiterste best gedaan om de massa te beschermen en de belangen van onze inwoners te behartigen door ervoor te zorgen dat de lokale bevolking en minderheden niet buiten de industrie worden gehouden en de kans krijgen om deel te nemen aan het economische potentieel ervan.”

In oktober 2021 bracht er al een delegatie van senatoren een werkbezoek aan Colorado om met eigen ogen te zien hoe het er aan toe gaat wanneer cannabis wordt gelegaliseerd.

Het gehele wetsvoorstel is hier te lezen als PDF, maar hieronder vind je enkele van de belangrijkste punten:

 • Volwassenen ouder dan 21 jaar mogen maximaal twee ons cannabis, veertien gram cannabisconcentraten en één ons cannabisproducten zoals eetwaren, zalven en tincturen bezitten.
 • De wetgeving zal een Office of Cannabis Regulation (OCR) creëren, belast met het afgeven van cannabis-bedrijfslicenties, toezicht houden op de industrie en het opstellen van regels over zaken als reclame, verpakking en etikettering.
 • Er zullen verschillende soorten licenties en vergunningen zijn, onder meer voor cannabisfabrikanten, detailhandelaren, telers, microtelers, testlaboratoria en on-site consumptie-entiteiten.
 • Er zullen limieten gelden voor het aantal licenties dat OCR kan verlenen voor elk van de belangrijkste eilanden van het gebied. Regelgevers zouden na 1 januari 2025 meer kunnen uitgeven als ze een onderzoek uitvoeren dat aantoont dat de uitbreiding nodig is om aan de vraag van de consument te voldoen.
 • Personen die cannabis voor sacramentele doeleinden gebruiken, kunnen hun eigen kweekvergunningen aanvragen.
 • Op wiet gekocht bij cannabiswinkels zal maar liefst 18 procent belasting geheven worden, maar dat zou niet gelden voor medicinale cannabis. Het wetsvoorstel legt ook licentiekosten vast en roept op tot een belasting van 50 cent per gram voor cannabiskwekers die cannabis verkopen aan andere licentiehouders.
 • De inkomsten zullen worden verdeeld over programma’s om gedragsgezondheid, dakloosheid en jeugdrecreatie aan te pakken, evenals het beheer van het cannabisprogramma en het algemene fonds van het gebied.
 • Er zal een track-and-traceprogramma komen voor cannabisproducten.
 • Er zijn ook verschillende eigenvermogenscomponenten in het legalisatiewetsvoorstel, waaronder geprioriteerde toepassingsscores voor minderheden, vrouwen en ondernemers met letselschade.
 • Er zal een THC-maximum van 100 milligram op eetwaren zitten en elke portie zal tot 10 milligram kunnen bevatten.
 • Bovendien zijn er ingezetenschapsvereisten voor eigendom van een cannabisbedrijf.
 • Er zijn verpakkings- en etiketteringsbeperkingen, waarbij het wetsvoorstel bepaalt dat etiketten gezondheidswaarschuwingen moeten bevatten en ontworpen moeten zijn op een manier die mensen onder de 21 jaar niet aanspreekt.
Cannabis Industrie Awards 2023