Politie zoekt getuigen van brandstichting bij coffeeshop in Rotterdam

De politie zoekt naar getuigen en beelden van een korte brand bij de gevel van coffeeshop Witte de With in Rotterdam.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

In de vroege ochtend van donderdag ontstond kort brand bij de gevel van een coffeeshop op de Witte de Withstraat in Rotterdam. De politie zoekt nu naar getuigen en beelden om de toedracht en betrokkenen te achterhalen.

Brand ‘s nachts bij coffeeshop Witte de With

Brand bij gesloten coffeeshop De brand ontstond rond 03:00 uur in de ochtend, terwijl de coffeeshop op dat moment gesloten was.

Dankzij alerte getuigen werd erger voorkomen en kon het brandje kort nadat het was aangestoken worden geblust.

Bij onderzoek op de plaats delict vond de politie een jerrycan en zwaar vuurwerk dat niet was ontploft. Explosievenexperts werden opgeroepen om het vuurwerk veilig te verwijderen.

Oproep aan getuigen

De politie van district Rotterdam-Stad roept getuigen op om zich te melden en eventuele (dashcam)beelden te delen. De recherche wil graag meer informatie om een beeld te krijgen van de toedracht en de betrokkenen bij deze brandstichting. De politie benadrukt dat het incident veel erger had kunnen aflopen, met meer schade of zelfs letsel tot gevolg.

Getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat kan bijdragen aan het onderzoek, kunnen contact opnemen met de politie via onderstaande mogelijkheden.