Ondernemer strijdt al 22 jaar voor coffeeshop in Oosterwolde

Rones Zijnstra vecht al meer dan twee decennia voor een coffeeshop in Oosterwolde. Hij ziet het als een gemeentelijk belang en pleit voor verandering in het lokale beleid.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Na een decennia lange strijd is Rones Zijnstra nog steeds vastberaden om een coffeeshop in Oosterwolde te openen. Al 22 jaar probeert hij de gemeente te overtuigen dat het openen van een coffeeshop een gemeentelijk belang is. Volgens hem zou de aanwezigheid van een coffeeshop de veiligheid en leefbaarheid in het dorp verbeteren. Afgelopen dinsdagavond was hij inspreker bij de gemeenteraad van Ooststellingwerf, die zich verzet tegen de komst van een coffeeshop

Zijnstra heeft diverse initiatieven genomen om zijn zaak vooruit te helpen, waaronder het starten van handtekeningenacties, het schrijven van brieven aan de gemeenteraad en het organiseren van bijeenkomsten. Hij heeft echter tot nu toe weinig succes geboekt, omdat de gemeente blijft vasthouden aan het huidige beleid.

Gemeentelijk belang

Zijnstra pleit voor een verandering in het lokale beleid en vindt dat de gemeente meer moet nadenken over het belang van de inwoners. “We hebben nu een illegale drugsmarkt, waar de gemeente geen zicht op heeft. Door een coffeeshop te openen, krijgen we controle over deze markt en kan de veiligheid in het dorp verbeteren”, aldus Zijnstra.

Hij merkt op dat andere gemeenten in Nederland wel een coffeeshop hebben en dat dit een goed voorbeeld is voor Oosterwolde. “Het is tijd dat de gemeente ons serieus neemt en nadenkt over het gemeentelijk belang van een coffeeshop. Het is belangrijk dat we de illegale drugsmarkt kunnen controleren en de veiligheid en leefbaarheid in ons dorp kunnen verbeteren”, aldus Zijnstra.

Cannabis Industrie Awards 2023