Portable vaporizer kopen? Dit zijn de nieuwste trends

Gezondheid staat in deze tijd hoog in het vaandel. Ook rokers beginnen zich steeds meer bezig te houden met hun gezondheid en zoeken naar een beter alternatief. Daarom is de portable vaporizer zo ontzettend populair op dit moment. Waar moet je op letten als je een vaporizer gaat kopen en wat zijn de nieuwste trends? De experts van Dutch-Headshop kunnen je er alles over vertellen.

0
portable vaporizer kopen dutch headshop
Foto via Dutch-Headshop
- Advertentie -

Portable Vaporizer

Voor wie nog niet op de hoogte was: een portable vaporizer is een elektrisch apparaat waarmee je tabak, cannabis en andere droge kruiden kunt verdampen in plaats van verbranden. Omdat je niets verbrandt komen teer, benzeen, koolmonoxide en andere schadelijke stoffen niet vrij. Dit blijft je dus bespaard als je besluit een vaporizer te kopen en voortaan hiermee je dagelijkse portie cannabis te nuttigen. 

De portable vaporizer is makkelijk in gebruik, discreet en kun je overal mee naartoe nemen

Vaporizers worden ingedeeld in twee klassen. Portable vaporizers zijn de draagbare modellen die werken op accu. Zoals de mini- en pen vaporizers. Desktop vaporizer zijn de tafelmodellen die je moet aansluiten op een stopcontact. Zoals de wereldberoemde Volcano Vaporizer.

Beide hebben zo hun eigen voordelen. De portable vaporizer is makkelijk in gebruik, discreet en kun je overal mee naartoe nemen. Desktop vapes hebben vaak meer vermogen, een grotere kruidenkamer en meer opties.

Vaporizer trends

Wil je een vaporizer kopen? Dan kun je voor een klassiek model gaan die al jarenlang de beste prestaties garandeerd, zoals de vaporizers van Storz & Bickel. Dat zijn topklasse vaporizers van de beste kwaliteit. Maar als je blij wordt van de nieuwste snufjes, kun je ook voor een nieuwer model gaan. Elk jaar komen er vaporizers op de markt met nieuwe technologieën. We noemen er een paar voor je.

Nieuwe convectie technologieën

Vaporizers worden doorgaans verhit door middel van de conductie- of convectie verwarmingstechniek.

doorgaans verhit door middel van de conductie- of convectie

Kort gezegd is conductie het direct verhitten van de rookwaren en convectie het verhitten door middel van hete lucht. Veel vaporizer merken doen er de laatste jaren nog een schepje bovenop. Wolkenkraft komt bijvoorbeeld met nieuwe convectie technologieën. De Äris Vaporizer van het Duitse kwaliteitsmerk behoort tot de zevende generatie convectie vaporizers. Nieuwe ECA Easy Care Technology in de airpath van de vaporizer zorgt ervoor dat er nóg schonere en frissere lucht door de wiet heen wordt geblazen. Met de meest smaakvolle damp ooit tot gevolg.

Goldsink technology

Een ander voorbeeld van een nieuwe technologie bij portable vaporizers is bedacht door Zeus Arsenal. Het Canadese bedrijf heeft bedacht om essentiële onderdelen van de vaporizer te coaten met 24 karaats bladgoud. Dit wordt de Goldsink Technology genoemd. De met goud bedekte kruidenkamer, luchtgang, screen en koelelement geleiden lucht en warmte veel beter dan andere materialen. Je proeft niet alleen zuivere damp. Je kunt ook nog eens grotere dampwolken uitblazen dankzij deze technologie.

Wiet microdosen

Met steeds meer portable vaporizers kun je tegenwoordig wiet microdosen.

cannabis microdosing is in opkomst

Microdosen is het nemen van een kleine dosis van een stimulerend middel. Hierdoor ervaar je bijvoorbeeld een verhoogde creativiteit en een verbeterde gemoedstoestand. En dat allemaal zonder je high of stoned te voelen. Microdosing is voornamelijk bekend in de wereld van de psychedelics, maar cannabis microdosing is in opkomst. Op de wereldberoemde Dynavap Vapcap M 2021, die elk jaar opnieuw wordt uitgebracht met andere features, zit een speciale cap waarmee je kunt microdosen. De AirVape Legacy doet er nog een schepje bovenop. Bij aankoop van deze portable vaporizer krijg je een microdosing inzetstuk met 24 karaats gouden coating.

Verwisselbare ovens

De meest functionele trend is die van de verwisselbare ovens. De makers van de Furna Vaporizer hebben een uniek systeem bedacht waarmee je in een handomdraai kan switchen tussen verschillende ovens. Vul er één met kush, een andere met je favoriete haze en nog een andere met een blokje hasj. Eenmaal aan het vapen trek je zonder moeite een oven eruit, om vervolgens een oven met een ander rookwaar erin te stoppen. Maakt het zoveel makkelijker!

Vaporizer kopen

Of je nu gaat voor oud vertrouwt, of voor één van de bovenstaande vaporizers met nieuwe snufjes. Een portable vaporizer kopen kun je het beste doen bij Dutch-Headshop. Sinds 2006 zijn ze gespecialiseerd in het verdampen van cannabis. Elke vaporizer is door het eigen team getest. Daardoor kun je niet alleen alle informatie over je vaporizer vinden, je krijgt ook deskundig advies van de klantenservice als je ergens tegenaan loopt. Je vaporizer koop je dus bij deze deskundige headshop, goed advies krijg je er gratis bij namelijk.