Schuldig, maar geen straf voor bezit 33 kilo wiet voor coffeeshop

Schuldig, maar geen straf voor eigenaar 33 kilo wiet in Woudenbergse loods na uitspraak rechter over leveranciers coffeeshops.

0
croptober sterke wiet in nederland
- Advertentie -

In een recente zaak rond de ontdekking van 33 kilo wiet in een loods in Woudenberg, heeft de rechter de verdachte vrijgesproken van strafbare feiten. De verdachte, een 51-jarige man uit Leersum, werd beschuldigd van drugsbezit nadat de politie de wiet in zijn bezit had aangetroffen. Echter, de rechter oordeelde dat leveranciers van coffeeshops niet langer strafbaar zijn, waardoor de man werd vrijgesproken bericht het Algemeen Dagblad.

Achtergrond van de zaak

Het voorval vond precies vier jaar geleden plaats toen de politie een inval deed in een loods aan de Voskuilerweg in Woudenberg.

Naast 33 kilo wiet werd ook een kilo hasj aangetroffen, verstopt in een auto, camper en boot die toebehoorden aan de verdachte, een bekende naam in de regio.

Pleidooi van de verdediging

De verdachte, werkzaam als zzp’er en leverancier voor een coffeeshop in Harderwijk, betoogde dat hij enkel zijn contractuele verplichtingen nakwam en keurig belasting betaalde.

Door onvoorziene omstandigheden, zoals de drukte aan het begin van de coronaperiode, was de hoeveelheid wiet in zijn loods tijdelijk fors toegenomen.

Uitspraak en implicaties

Ondanks de aanklacht van het Openbaar Ministerie, besliste de rechter dat leveranciers van coffeeshops niet langer strafbaar zijn.

Dit precedent heeft mogelijk verstrekkende gevolgen voor soortgelijke zaken in de toekomst en werpt een nieuw licht op de regulering van de achterdeurproblematiek van coffeeshops.

De verdachte werd veroordeeld voor drugsbezit, maar kreeg geen straf opgelegd.