Signify neemt Osram’s Fluence over voor 242 miljoen euro

De overname zal het wereldwijde groeiplatform voor landbouwverlichting versterken van Signify en hun positie in de aantrekkelijke Noord-Amerikaanse markt voor tuinbouwverlichting uitbreiden, waaronder de cannabisindustrie.

0
legalisering milieu cannabis cannabis petitie bonaire cannabis industrie luchtwaliteit legalisatie van cannabis JA21 Project C
- Advertentie -

Vandaag maakte Signify bekend in een persbericht dat het Osram’s Fluence overneemt voor 242 miljoen euro en daarmee nadrukkelijk ook verder de cannabisindustrie in stapt, waar de meeste inkomsten van Fluence vandaan komen.

Met de overname van Fluence stapt Signify nadrukkelijk meer in de cannabisindustrie

De overname is volledig in lijn met Signify’s strategie om uit te breiden in aantrekkelijke groeisegmenten en hun inzet om de beschikbaarheid van voedsel te verbeteren door telers tuinbouwverlichting te bieden die hen helpt het verbruik van hulpbronnen te verminderen en de opbrengsten te verhogen. Ze verwachten dat de wereldwijde markt voor landbouwverlichting met meer dan 20% per jaar zal groeien tot EUR 1,6 miljard in 2024.

De overname voegt Fluence’s complementaire tuinbouwverlichtingstechnologie toe aan hun bestaande kennis en expertise. Dit omvat lichtrecepten voor de legale teelt van cannabis – die, als gevolg van de legalisering in Canada en veel Amerikaanse staten in de afgelopen jaren, momenteel het grootste deel van de omzet van Fluence genereert – en lichtrecepten voor de snelgroeiende activiteiten van het bedrijf om andere gewassen te telen. Het portfolio van Fluence omvat ook meer dan 140 uitgegeven en aangevraagde patenten, gericht op gebieden zoals lichtkwaliteit, thermisch beheer en installatiemethoden. Momenteel genereert Fluence het grootste deel van zijn omzet in Noord-Amerika.

“We zijn van mening dat dit het juiste moment is om onze krachten te bundelen, waardoor we allebei meer klanten kunnen bedienen met hoogwaardige tuinbouwverlichtingsproducten”

“We zijn verheugd aan te kondigen dat we Fluence overnemen, waarmee we onze agrarische verlichtingsactiviteiten, een van onze belangrijkste groeiplatforms, versterken. Het onderstreept ook nog eens het strategische belang van de Noord-Amerikaanse markt voor ons bedrijf”, zegt Harsh Chitale in het persbericht, Division Leader Digital Solutions bij Signify. “We kijken ernaar uit om het team van Fluence te verwelkomen. De verlichtingsinnovaties en solide go-to-market-strategie hebben bijgedragen aan de opbouw van een erkend merk met een sterke positie in Noord-Amerika en een snelgroeiend bedrijf in Europa. We zijn van mening dat dit het juiste moment is om onze krachten te bundelen, waardoor we allebei meer klanten kunnen bedienen met hoogwaardige tuinbouwverlichtingsproducten.”

“De combinatie van onze bedrijven zal onze collectieve voetafdruk onmiddellijk vergroten(…)”

“Sinds de oprichting van Fluence is het onze enige missie om de interactie tussen licht en leven te verbeteren om een ​​gezondere en duurzamere wereld op te leveren. Door onze verlichtingsoplossingen toe te voegen aan Signify’s sterke portfolio, kunnen onze gecombineerde bedrijven de meest geavanceerde tuinbouwtechnologie ter wereld leveren aan telers op wereldschaal”, zegt David Cohen in het persbericht, CEO van Fluence. “De combinatie van onze bedrijven zal onze collectieve voetafdruk onmiddellijk vergroten en waardevolle expertise inbrengen in de productinnovaties van beide bedrijven. We kijken ernaar uit om ons te verenigen met het Signify-team.”

Bij Fluence werken ruim 200 mensen. In de daaropvolgende 12 maanden (oktober 2020 tot september 2021) genereerde Fluence USD 141 miljoen (EUR 124 miljoen) aan inkomsten. Fluence zal opereren als een entiteit binnen Signify’s landbouwverlichtingsactiviteiten in Divisie Digital Solutions.

De overname zal naar verwachting in de eerste helft van 2022 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door regelgevende instanties en andere voorwaarden.