Eerste medicinale cannabis extracten om te verdampen verkocht in Duitsland

Panaxia en Neuraxpharm brachten in samenwerking als eerste in Europa medicinale cannabisextracten om te verdampen op de markt in Duitsland.

0
Duitsland legalisering cannabis monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU
- Advertentie -

Panaxia Labs Israel Ltd. (TASE:PNAX), een wereldwijd farmaceutisch bedrijf dat geavanceerde op medicinale cannabis gebaseerde producten van farmaceutische kwaliteit ontwikkelt, produceert en op de markt brengt, en Neuraxpharm kondigden eerder deze maand in een persbericht hun eerste detailhandelsverkoop aan van extracten van medicinale cannabis die in Duitsland kunnen worden gebruikt voor verdamping onder het gezamenlijke merk: Naxiva-Panaxol. Zo werden beide bedrijven de eerste en enige bedrijven ter wereld die extracten van medicinale cannabis op de markt brachten die in Europa voor verdamping kunnen worden gebruikt.

Panaxia en Neuraxpharm zijn de eerste en enige bedrijven ter wereld die medicinale cannabis extracten voor verdamping op de Europese markt hebben gebracht

Dr. Dadi Segal, CEO van Panaxia, liet weten in het persbericht: “We zijn er trots op om de vruchten te plukken en in Duitsland de eerste verkoop van ons innovatieve en toonaangevende product, de extracten voor verdamping, te starten en onze strategie samen met onze partner Neuraxpharm te actualiseren. We zoeken vooruit naar de volgende ondernemingen en de voordelen van onze samenwerkingen als het eerste en enige bedrijf dat een vergunning heeft om medicinale cannabisextracten voor verdamping in Duitsland te verkopen, met als doel een zo breed mogelijk klantenbestand te bereiken. Tegelijkertijd zullen we blijven uitbreiden ons bedrijf in heel Europa, door onze producten te registreren in de juiste regelgevingsroutes.”

“(…)In de toekomst zullen we onze productportfolio samen met Panaxia niet alleen in Duitsland maar ook in andere Europese landen op de markt brengen(…)”

Dr. Jörg-Thomas Dierks, CEO van Neuraxpharm, liet weten in het persbericht: “Met de eerste verkoop van medicinale cannabisextracten die voor verdamping kunnen worden gebruikt in Duitsland, hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt in onze succesvolle samenwerking met Panaxia. In de toekomst zullen we onze productportfolio samen met Panaxia niet alleen in Duitsland maar ook in andere Europese landen op de markt brengen. Bovenal ben ik verheugd dat we onze patiënten in Duitsland nu nog meer op maat gemaakte behandelingsopties met medicinale cannabis kunnen bieden.”

Dr. Bernd Grünberg, apotheker en eigenaar van een grote apotheek in München, Apotheke Forum Schwanthalerhöhe en actief op het gebied van medicinale cannabis, liet weten in het persbericht: “We zijn erg blij met de nieuwe medische extracten die kunnen worden gebruikt voor verdamping in onze apotheek in München, Ebersberg en Erding. Verdampingstechnologie zal onze patiënten een veiliger alternatief bieden door de ademhalings- en oncologische risico’s te verminderen, terwijl de farmacokinetische voordelen vergelijkbaar met roken behouden blijven, zoals de snelle opname via de longen rechtstreeks in de bloedsomloop en een nauwkeurigere en consistentere doseringsvorm, maakt een veiligere toediening van medicinale cannabis mogelijk”.

De verkoop van de producten begon na het met succes doorstaan ​​van strenge laboratoriumtests bij aankomst in Duitsland en werden goedgekeurd voor distributie en verkoop in overeenstemming met de wettelijke vergunning voor het op de markt brengen van de producten die in Duitsland was verleend. De extracten worden vervaardigd door Panaxia volgens de EU-GMP-standaard, strikte farmaceutische normen volgens de klinische kennis en methoden van het bedrijf, en worden in Duitsland door Neuraxpharm op de markt gebracht aan artsen die gekwalificeerd zijn om patiënten merkrecepten voor medicinale cannabisproducten te verstrekken voor een breed scala aan medische indicaties en beschikbaar in medische klinieken.

De eerste verkopen komen na de aankondiging van de bedrijven met betrekking tot de ontvangst van een vergunning voor het op de markt brengen van de extracten voor verdamping in Duitsland, de eerste en enige vergunning in zijn soort, en de eerste verzending van Israël naar Duitsland is drie weken geleden van start gegaan. Beide bedrijven zijn ook de eerste en enige bedrijven in Europa die een wettelijke vergunning hebben voor de distributie van medicinale cannabistabletten in Frankrijk in het kader van het overheidsprogramma van de Franse Geneesmiddelenautoriteit, ANSM.