Spuiten en Slikken één dag aan het werk bij coffeeshop De Supermarkt [Video]

Jurre Geluk en Ralph de Boer gingen namens Spuiten en Slikken één dag aan het werk bij coffeeshop De Supermarkt in Amsterdam.

0
- Advertentie -

Eerder deze maand publiceerde Spuiten en Slikken een video waarbij Jurre Geluk en Ralph de Boer één dag werkten bij coffeeshop De Supermarkt onder begeleiding van de manager Yari.

Spuiten en Slikken ‘Aan ‘ t Werk’ bij coffeeshop De Supermarkt in Amsterdam

Of zoals ze de video zelf omschrijven op de Spuiten en Slikken website:

Het zijn skere tijden. En je kan je natuurlijk aanmelden als vakkenvulsmurf. Maar er is nog een hele andere wereld aan banen, waar ze óók staan te springen om mensen: in de seks, drugs en lifestyle scene. Wat voor vacatures staan daar open? En wat moet je daarvoor kunnen? Spuiten en Slikken zoekt het voor je uit… Aan ’t Werk!

Aflevering 2: coffeeshop

Omringd met vrolijke stonerds, reggae-muziek en een chillsfeer van hier tot Tokio: de coffeeshop lijkt de perfecte werkvloer. Maar denken Ralph en Jurre daar ook zo over? In de tweede aflevering van ‘Aan ‘t Werk’ lopen Jurre en Ralph mee met coffeeshop-manager Yari.

Inmiddels is de video zo’n 100.000 keer bekeken.

Hoe deed Spuiten en Slikken het?

Zelf heb ik de video uiteraard ook even gekeken.

De video begon vrijwel direct met een korte samenvatting van het gedoogbeleid, iets wat de jeugdige kijker wellicht wel eens mocht horen.

Verder viel me op dat het mij als klant niet echt fijn zou zijn als de budtenders geen idee hebben wat ze verkopen, ondanks dat het eindoordeel was dat degene die nooit cannabis consumeerde het beter deed als verkoper aldus de manager.

Grappig was ook de cameo van wat bekende gezichten, waaronder die van Henri Dekker, de eigenaar van de coffeeshop.

Maar vooral was het goed om dit deel van de coffeeshop eens te belichten.

Niet vaak kunnen camera’s zo ver gaan. De specifieke shop leende zich er ook goed voor, gezien het een lichte, schone ruimte is.

Complimenten dan ook aan de coffeeshop voor hun deelname aan dit programma.