Sterke meerderheid Amerikanen blijft voorstander van legalisering cannabis

Drie nieuwe peilingen tonen aanhoudende steun voor de legalisering van cannabis op staats- en federaal niveau in de Verenigde Staten.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Drie nieuwe peilingen die in de week van 20 april zijn uitgebracht, tonen aan dat een sterke meerderheid van de Amerikanen blijft voorstander van legalisering van cannabis. De enquêtes werden uitgevoerd door CBS News, YouGov en Civic Science. Ze raakten een aantal cannabisgerelateerde kwesties, maar duidelijk was dat respondenten voorstander zijn van legalisering op staats- en federaal niveau.

Resultaten van de peilingen

De CBS News-peiling toont aan dat 64 procent van de Amerikanen wil dat cannabis legaal is in hun staat, en dat omvat meerderheden van Democraten (73 procent), onafhankelijken (66 procent) en Republikeinen (53 procent).

Evenzo ontdekte Civic Science ook dat 64 procent van de Amerikanen voorstander is van legalisering van cannabis in hun staat.


De enquête van YouGov vond dat 58 procent van de respondenten zegt dat cannabis legaal zou moeten zijn in hun staat, inclusief 65 procent van de Democraten, 62 procent van de onafhankelijken en 46 procent van de Republikeinen.


Er werd ook gevraagd of respondenten vonden dat het Congres wetgeving moest aannemen om cannabis op federaal niveau te legaliseren, en 55 procent zei dat ze de hervorming sterk of enigszins ondersteunen.

Partijgebonden trends

Er waren vergelijkbare partijgebonden trends, waarbij Democraten het meest voorstander waren van federale legalisering (67 procent), gevolgd door onafhankelijken (55 procent) en Republikeinen (42 procent).

De belangrijkste bevindingen zijn over het algemeen in overeenstemming met nationale peilingen in de afgelopen jaren, die hebben aangetoond dat legalisering meerderheidssteun geniet langs steeds meer partijgebonden lijnen. Zo vond een peiling eerder dit jaar dat zelfs onder de Republikeinen 70% voorstander zijn van het opheffen van het cannabisverbod.

Maar de nieuwe enquêtes gingen ook verder dan de vraag naar legalisering en informeren naar onderwerpen als sociale acceptatie van cannabisgebruik, persoonlijke cannabisgewoonten en steun voor nabijgelegen cannabiswinkels.