Peiling: Bijna 70% van Republikeinen voor opheffen cannabisverbod in VS

Uit het onderzoek blijkt ook dat een overweldigende meerderheid – 70 procent van deze Republikeinen – het recht van een staat steunt om de kwestie van cannabis legalisering op hun eigen manier in te vullen

0
acreage holdings
- Advertentie -

Volgens een nieuwe peiling is een overweldigende meerderheid (68 procent) van Republikeinse kiezers die in 2024 gaan stemmen voor het beëindigen van het federale verbod op cannabis. Uit het onderzoek blijkt ook dat een overweldigende meerderheid – 70 procent van deze Republikeinen – het recht van een staat steunt om de kwestie van cannabis legalisering op hun eigen manier in te vullen.

Steun voor opheffen cannabisverbod onder Republikeinen groeit

“Deze peiling bevestigt dat het momentum voor cannabishervorming aan kracht wint”, zegt Andrew Freedman, uitvoerend directeur van CPEAR in het persbericht.

“Deze peiling bevestigt dat het momentum voor cannabishervorming aan kracht wint”

“Het is zeer bemoedigend om een aanzienlijke groei in steun onder conservatieven te zien, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom deze aantallen stijgen. Federale cannabishervorming zou de rechten van staten beschermen, veteranen toegang geven tot potentiële medische voordelen, wetshandhavers in staat stellen zich te concentreren op ernstigere misdaden, duidelijke etikettering en veiligheidsnormen vaststellen en het gebruik onder Amerikaanse jongeren verminderen. We zijn hoopvol dat deze cijfers de inspanningen zullen stimuleren die worden geleid door hervormingsvoorvechters van het congres om de broodnodige wetgeving te bevorderen die is geworteld in wetenschap en data.”

“De peilingen zijn duidelijk: het federale cannabisverbod is in directe tegenspraak met de overweldigende wil van het Amerikaanse electoraat, waaronder een opmerkelijke meerderheid van conservatieve kiezers. Ik hoop dat meer van mijn collega’s aan beide kanten van het gangpad gehoor zullen geven aan de oproep van hun kiezers en samen met mij zullen werken aan een veilige en effectief gereguleerde legale markt die de rechten respecteert van de meer dan 40 staten die een verschillende mate van legaliteit hebben ingevoerd. Voortdurende passiviteit is niet langer houdbaar”, zei de Amerikaanse politicus David Joyce (R-OH) in het persbericht.

“Dit is niet verrassend, conservatieven geloven in de rechten van staten. In de kern is cannabis een staatskwestie, en dat is waar ik voor zal blijven pleiten: federaal beleid met gezond verstand dat 50 staten laat beslissen over 50 oplossingen die het beste zijn voor hun kiezers”, aldus de Amerikaanse politicus Brian Mast (R-FL) in het persbericht.

(…)het lijkt erop dat de enige plaats waar cannabishervorming niet populair is, in Washington D.C. is(…)

“Nogmaals, het lijkt erop dat de enige plaats waar cannabishervorming niet populair is, in Washington D.C. is. Het wordt tijd dat we staten de macht geven om beslissingen te nemen over cannabis zonder bang te hoeven zijn voor federale gevolgen. De bepalingen in de SRA zorgen voor een evenwicht tussen wat kiezers vragen en welk regelgevend kader er bestaat voor andere sectoren. De bal ligt in ons kamp als leden van het Congres om deze wetgeving over de eindstreep te brengen”, aldus de Amerikaanse politica Nancy Mace (R-SC) in het persbericht.

Deze laatste peilingsronde geeft aan dat 68 procent van de waarschijnlijke Republikeinse presidentiële voorverkiezingen en caucuskiezers in 2024 nationaal de federale cannabishervorming steunt (40 procent is sterk voorstander), terwijl slechts 29 procent tegen is (19 procent sterk tegen). Dit is een toename van 10 procent in steun ten opzichte van de CPEAR-peiling van 2022, waaruit bleek dat 58 procent van de conservatieve kiezers nationaal de federale cannabishervorming steunt.

Tweeënvijftig procent van de respondenten zei dat ze eerder een kandidaat voor de Republikeinse nominatie voor het presidentschap zouden steunen die voorstander was van wetgeving om het verbod op cannabis voor volwassenen op federaal niveau te beëindigen en individuele staten toe te staan te beslissen of het legaal zou zijn in hun eigen staat.

Namens CPEAR voerde FTP Insights een online-enquête uit onder N=600 waarschijnlijk 2024 Republikeinse presidentiële primaire en Caucus-kiezers van 21+ in het hele land. Het onderzoek is uitgevoerd tussen 20 en 25 januari 2023.

In november 2022 vond het gerenommeerde peilingsbureau Gallup dat 68% van de Amerikanen vóór de legalisatie van cannabis zijn, waaronder 51% van de Republikeinen.

Over de peliing van CPEAR moet wel het volgende worden opgemerkt: