Studie: cannabis legalisatie Canada niet gepaard met meer bezoeken spoedeisende hulp

Legalisatie van cannabis in Canada ging niet gepaard met meer bezoeken aan de spoedeisende hulp blijkt uit een Canadees onderzoek.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift BMC Emergency Medicine gaat de invoering van cannabis legalisatie voor volwassenen in Canada niet gepaard met een algehele toename van het totale aantal patiënten dat wordt opgenomen op de afdelingen spoedeisende hulp (SEH) voor acute cannabisvergiftiging / dysforie.

Legalisatie van cannabis in Canada ging niet gepaard met meer bezoeken aan de spoedeisende hulp

Een team van Canadese onderzoekers beoordeelde de toelatingspercentages voor cannabisgerelateerde SEH in een faciliteit in Hamilton, Ontario gedurende de zes maanden onmiddellijk voorafgaand aan en onmiddellijk na de invoering van de legalisatie.

“Er was geen verschil in het totale aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp na legalisatie”

Ze meldden: “Er was geen verschil in het totale aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp na legalisatie.” Ze erkenden echter wel een toename na legalisatie bij een subgroep van patiënten van 18 tot 29 jaar. De meeste van deze bezoeken “bestonden alleen uit observatie binnen de SEH”. Auteurs speculeerden dat deze subgroep van patiënten waarschijnlijk bestaat uit “nieuwe gebruikers bestaan … die medische zorg zoeken als gevolg van onaangename symptomen, … die uiteindelijk vanzelf verdwijnen met tijd en geruststelling.”

De auteurs concludeerden: “Voor zover wij weten, vormt deze studie het meest uitgebreide onderzoek van gedocumenteerde spoedeisende hulp bezoeken voor acute cannabisvergiftiging voor en na de legalisatie van recreatieve cannabis in Canada. Onze primaire uitkomst suggereert dat cannabis legalisatie niet geassocieerd is met een verandering in het aantal SEH bezoeken voor acute cannabisvergiftiging.”

Cannabis Industrie Awards 2023