Stuifmeelbestendige cannabis maakt grootschalige landbouw mogelijk

De introductie van stuifmeelbestendige cannabis kan door grootschalige landbouw worden gebruikt en levert hogere opbrengsten, lagere kosten en verbeterde aromatische en chemische eigenschappen op.

0
Stuifmeelbestendige cannabis van Dark Heart Industries
Stuifmeellevensvatbaarheid en ontkiemingstest. A) Vruchtbaar diploïde stuifmeel dat de verwachte vorming van stuifmeelbuisjes laat zien. B) Onvruchtbaar en misvormd PistilGuard triploïde stuifmeel dat geen stuifmeelbuisvorming vertoont. Foto via Dark Heart Industries / Globe Newswire
- Advertentie -

Een opvallend persbericht uit de Verenigde Staten van Dark Heart Industries dat beweert nieuwe technologie te hebben ontwikkeld waardoor ze (vrouwelijke) cannabiszaden en klonen kunnen maken die niet bestuift kunnen worden door mannelijk stuifmeel.

Stuifmeelbestendige cannabis is doorbraak en levert hogere opbrengsten, lagere kosten en verbeterde aromatische en chemische eigenschappen op

In het persbericht schrijven ze dat “De PistilGuard-technologie van Dark Heart produceert triploïde cannabiszaden en klonen die in wezen geen zaad kunnen produceren, zelfs niet wanneer ze direct worden blootgesteld aan stuifmeel. Deze technologische innovatie betekent dat triploïde cannabis op dezelfde schaal kan worden gekweekt als maïs, tarwe of industriële hennep.”

Dat zou op zich wel een grote overwinning zijn. Momenteel kunnen thuistelers in de buurt van industriële hennepvelden dit al merken doordat hun wiet wordt bestoven door mannelijke planten in de velden. Het is immers dezelfde plant.

“(…)zullen helpen om de cannabisproductie te verplaatsen van ambachtelijke teelt naar grootschalige landbouw”

“Onze cannabisgenetica die gebruikmaakt van de PistilGuard-triploïde technologie is een primeur in de sector”, zegt Dan Grace in het persbericht, oprichter en CEO van Dark Heart Industries en Dark Heart Nursery.

“Het vermogen om THC-rijke cannabis te kweken uit steriele, triploïde zaden en klonen die gegarandeerd vrijwel zaadloze planten produceren, is een enorme overwinning voor de kwekers die we ondersteunen. Stuifmeelbestendige cannabis, en de voordelen die het biedt, zullen helpen om de cannabisproductie te verplaatsen van ambachtelijke teelt naar grootschalige landbouw.”

“(…)hogere opbrengsten, lagere kosten en verbeterde aromatische en chemische eigenschappen(…)”

“De ontwikkeling van triploïde pitloze variëteiten is een enorme stap voorwaarts geweest in veel commerciële gewassen, waaronder watermeloenen, bananen en appels”, zegt Ken Owens in het persbericht, PhD groenteveredelaar en voormalig president van Magnum Seeds. “De introductie van deze eigenschap in cannabis is een echte doorbraak dat zal hogere opbrengsten, lagere kosten en verbeterde aromatische en chemische eigenschappen van het gewas mogelijk maken. Dit alles leidt tot een hogere winstgevendheid en controle over uw gewas.”

“Nu wetenschappers van Dark Heart de kerntechnologie hebben ontwikkeld, kunnen ze nieuwe zaadloze, triploïde-gebaseerde soorten en cultivars introduceren door middel van traditionele veredeling die de cannabisproductie zeer binnenkort naar een geheel nieuw niveau zou moeten brengen”, voegde Owens toe.

PistilGuard-zaden en -klonen zullen dit jaar exclusief beschikbaar zijn voor klanten en partners van Dark Heart door middel van veldproeven, en zullen dan in 2023 algemeen beschikbaar zijn voor verkoop aan alle commerciële telers in Californië.