Suver Nuver introduceert Ital water met 0,05% THC: Maas in de wet?

Via een maas in de wet zou het product legaal moeten zijn en toch effectief zijn voor patiënten.

0
Suver Nuver Ital Water cannabis rinus beintema hemp synergistics
Via PR Newswire
- Advertentie -

Eerder deze week maakte stichting Suver Nuver de langverwachte doorstart aan met de introductie van een nieuw product onder de merknaam ‘Ital water’ met daarin 0,05% THC. Via een maas in de wet zou het product legaal moeten zijn en toch effectief zijn voor patiënten, zo viel te lezen in een groot stuk in de Volkskrant en te horen en lezen in een reportage van NPO Radio 1.

Suver Nuver’s ‘Ital Water’: De maas in de wet voor cannabisolie met THC?

Mocht het toch tot een reactie van het Openbaar Ministerie komen, ziet voorzitter Rinus Beintema van Stichting Suver Nuver het positief tegemoet laat hij weten aan NPO Radio 1: “Ik heb er geen problemen mee om analyserapporten te overhandigen, om ingrediëntenlijsten te overhandigen, kom maar op. Graag!”

“Ik heb er geen problemen mee om analyserapporten te overhandigen, om ingrediëntenlijsten te overhandigen, kom maar op. Graag!”

De maas in de wet volgens Beintema is dat het product maar 0,05 % THC bevat, wat volgens de Opiumwet toe zou zijn gestaan als het niet meer dan 0,05 % van het totale volume beslaat. Maar toch is het niet letterlijk te vinden in de Opiumwet bij nader onderzoek. Wel laat een document (PDF) op de website van het Cannabinoïden Adviesbureau Nederland weten dat ‘max 0,05% THC wordt gezien als een technisch onvermijdelijke verontreiniging. Deze maximale grens is alleen van toepassing voor producten voor Nederlandse markt’. Het product is overigens ontwikkelt door het Amerikaanse bedrijf Hempsynergistics.

Het bedrijf had de opname van deze stoffen, ook wel ‘biologische beschikbaarheid’ genoemd, al overwonnen door te voorkomen dat het lichaam ze afbreekt tijdens het spijsverteringsproces. Dit lost het probleem op door de actieve hennepmoleculen in te kapselen door gebruik te maken van een gepatenteerd proces en product dat bekend staat als Bio-Dri™, dat een “Trojaans paard-effect” veroorzaakt, waardoor het lichaam deze stoffen kan passeren door de actieve ingrediënten te beschermen tegen destructieve enzymen. zorgen voor een uitstekende absorptiesnelheid.

Hemp Synergistics ging aan de slag in hun ultramoderne laboratorium om de cannabisolieformules van Suver Nuver zo nauwkeurig mogelijk in poedervorm te reproduceren met behulp van industriële hennep en creëerde een eindproduct dat gegarandeerd binnen de prestatiestatistieken blijft en niet meer dan 0,05% THC bevat.

Stijgende patiënttevredenheidscijfers bewezen het succes van dit nieuwe poeder. Klinische proeven werden uitgevoerd met 300 vrijwilligers, waarbij 82% dezelfde of betere effecten rapporteerde van de nieuwe oplossing ten opzichte van het op olie gebaseerde product, een verbazingwekkend resultaat gezien de forse vermindering van de geconsumeerde hoeveelheid.

Suver Nuver heeft sindsdien hun klinische proeven uitgebreid tot meer dan 30.000 patiënten. Dit wordt gevolgd door een volledige uitrol in Nederland in het derde kwartaal en uitbreiding naar Duitsland in het vierde kwartaal.

“We hebben onze krachten gebundeld om te creëren en te leveren wat waarschijnlijk het meest waardevolle, efficiënte en kosteneffectieve volledig natuurlijke concept op de CBD-markt van vandaag is met een nieuw product dat gemakkelijker te consumeren is en tien keer effectiever en betaalbaarder is,” zei de mede-oprichter van Hemp Synergistics, Russ Cersosimo, in het persbericht. “Er is echt niets zoals het in de wereld.”

Beintema, extatisch over het resultaat, bevestigde in het persbericht: “Dit is het meest effectieve en efficiënte product dat beschikbaar is, aanzienlijk beter dan de oliën waarmee we de afgelopen zes jaar hebben gewerkt.”

Dan Kohler, CEO Hemp Synergistics, liet weten in het persbericht: “We zijn verheugd om samen te werken met Rinus en we delen zijn passie voor patiënten en hun algehele welzijn. De synergieën zijn grenzeloos en we omarmen onze voortdurende samenwerking op het gebied van productontwikkeling voor het welzijn van al zijn patiënten nu, en in de toekomst.”

Gezondheidshoogleraar Renger Witkamp laat echter het volgende weten aan NPO Radio 1: “Juridisch gezien speelt Beintema met vuur: de grens van 0,05 procent is een gedooghoeveelheid en dus niet hard: hij kan gewoon vervolgd worden.”

Desondanks zou uit een experiment onder 300 leden van Suver Nuver zijn gebleken dat ’42 procent zegt meer effect te voelen dan de oude cannabisolie die Suvernuver tot december aanbood, 40 procent ervoer hetzelfde effect.’

Suver Nuver werd eerder veroordeeld zonder straf in november 2021

Afgelopen november 2021 werd de stichting Suver Nuver en oprichter Rinus Beintema schuldig bevonden aan het overtreden van de geneesmiddelenwet, maar beiden werden geen straf of maatregel opgelegd.