Thailand verbiedt onder andere verkoop wiet met hoog THC gehalte

De aankondiging, gedaan door het ministerie van Volksgezondheid afgelopen donderdag, is per direct in werking getreden.

0
Thailand cannabis
- Advertentie -

Sinds dat Thailand cannabis legaliseerde kun je wat daarop volgde gerust een free for all noemen. Er waren geen tot weinig restricties. Maar afgelopen maand kwamen er dan toch restricties. Zo mag er niet meer voor recreatieve redenen, dus niet medicinaal, cannabis worden gebruikt in de winkels. Maar ook de verkoop van cannabis met een hoog THC gehalte voor recreatieve doeleinden is aan banden gelegd.

Geen verkoop van toppen met hoog THC gehalte meer toegestaan, ook recreatief gebruik in winkels aan banden gelegd

De aankondiging, gedaan door het ministerie van Volksgezondheid afgelopen donderdag, is per direct in werking getreden.

Cannabiswinkels in Thailand mogen klanten niet langer cannabis laten roken op hun terrein, hoewel de consumptie van medicinale cannabis ter plekke alleen wordt getolereerd als de cannabis wordt verkocht door een arts.

Misschien nog wel belangrijker is dat het ministerie cannabis toppen met een hoog THC gehalte nu classificeren als een controlled substance en daarmee beperkingen oplegt, waaronder een verbod op de verkoop van toppen evenals een verbod op consumptie ter plekke. Andere maatregelen zijn herhalingen van oorspronkelijke beperkingen zoals leeftijdseisen (20 jaar en ouder) en het verbod op de verkoop van cannabis aan zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Het mandaat verbiedt ook de verkoop van cannabis toppen via internet en automaten.

Het besluit van het ministerie werd genomen nadat de Pheu Thai oppositiepartij en haar bondgenoten een petitie hadden ingediend bij de Centrale Administratieve Rechtbank bericht de Bangkok Post. Daarin eisten ze de nietigverklaring van de aankondiging van het ministerie waarin stond dat de cannabisplant geen verdovend middel is, tenzij de concentratie van de psychoactieve stof tetrahydrocannabinol (THC) meer is dan 0,2% van het totale gewicht.