Foutieve etikettering THC-dosering in Canadese cannabis

15 terugroepacties van producten aangevraagd vanwege etiketteringsfouten in de werkelijke niveaus van THC en CBD. Maar Health Canada is toch tevreden.

0
thc dosering cannabis industrie bedrijfspraktijken Marthe Ongenaert duurzame verpakkingen burgemeester Arnhem pyxus international organigram british american tobacco
- Advertentie -

Sinds de volledige legalisatie van kracht werd in oktober 2018, heeft Health Canada 15 terugroepacties van producten aangevraagd vanwege etiketteringsfouten in de CBD en THC dosering.

THC-dosering overschreden

In één geval werd vastgesteld dat een pakket voorgerolde cannabis joints vijf keer meer thc-dosering had dan op de verpakking stond.

federale toezichthouder over het algemeen tevreden is met de prestaties van de sector

Andere gevallen hadden THC-waarden die lager waren dan vermeld. De meeste van die terugroepacties waren van gedroogde bloemen, hoewel sommige betrekking hadden op cannabisolie.

Maar de federale toezichthouder zei dat hij over het algemeen tevreden is met de prestaties van de sector.

Health Canada over het algemeen tevreden

“Over het algemeen voldoet de cannabisindustrie in het algemeen aan een hoge mate van naleving van de Cannabis Act en zijn voorschriften, en alle verpakkings- of etiketteringsfouten met betrekking tot THC- of CBD-gehalte zijn beperkt in verhouding tot de totale verkoop in de industrie”, zei Jarbeau.

Toch zei een woordvoerder van de in Alberta gevestigde producent Aurora Cannabis dat Health Canada onlangs wijzigingen in de productetikettering met betrekking tot potentie heeft besteld.

Health Canada zegt dat haar voorschriften over het algemeen een variatie van 15 procent in THC- of CBD-niveaus toestaan ​​- boven of onder het gelabelde bedrag.

Maar dat kan oplopen tot 25 procent voor producten met een lager THC-gehalte.