Tweede Kamer commissie Justitie en Veiligheid vergadert 12 mei over wietproef

De Tweede Kamer commissie Justitie en Veiligheid behandelt 12 mei onder andere het wietexperiment en het rapport ‘Coffeeshops in Nederland 2020’.

0
Foto door Ralf Roletschek (Via Wikimedia Commons)
- Advertentie -

Aanstaande 12 mei gaat de commissie Justitie en Veiligheid vergaderen over het drugsbeleid. Aan bod komt onder andere het experiment gesloten coffeeshopketen.

Tweede Kamer commissie Justitie en Veiligheid buigt zich over wietexperiment

Vorige week werd bekend dat de commissie weer een drugsbeleid vergadering zal hebben, waarin ze onder andere de voortgang van het wietexperiment gaan bespreken aan de hand van de brief die afgelopen 30 maart werd verstuurd. Daarbij werd onder andere de nieuwe tijdlijn gepresenteerd.

tijdlijn experiment gesloten coffeeshopketen wietexperiment uitgesteld 2023
De tijdlijn van het experiment gesloten coffeeshopketen zoals inbegrepen bij de kamerbrief.

Uit de brief bleek daarnaast dat het wietexperiment vertraging heeft opgelopen en hoogstwaarschijnlijk pas echt van start kan gaan in het tweede kwartaal van 2023. Wat onder andere de burgemeesters van Breda en Tilburg veel te laat vinden.

Ook coffeeshop rapport en financiering drugstesten voor in het verkeer komt aan bod

Tijdens de vergadering zal ook het rapport ‘Coffeeshops in Nederland 2020’ van onderzoeksbureau Breuer & Intraval behandelt worden. Evenals de financiering van bloedtesten voor het opsporen van drugs in het verkeer.

Voor meer informatie, zoals de bijlagen, ga je naar de website van de Tweede Kamer.