Vanavond deel 2 van Frans Bromet’s 2Doc ‘Legale wiet’ op NPO2

Programmamaker Bromet brengt de uitdagingen en kansen van het wietexperiment in beeld vanavond in deel twee van de documentaire 'Legale Wiet' op NPO2.

0

In het tweeluik ‘KRO-NCRV 2Doc: Legale wiet deel II’ volgt programmamaker en cameraman Frans Bromet meerdere telers die meedoen aan het Experiment gesloten coffeeshopketen. Daarin legt Bromet de complexiteit en de uitdagingen bloot. Vanavond is deel twee te zien op TV.

John en Project C: twee verschillende benaderingen

In het eerste deel van ‘Legale wiet’ volgde Bromet wietkwekers John en Ines, maar ook het ondernemerscollectief Project C.

Project C bestond uit een huisarts, een kassenbouwer, een politicus en een advocaat. Ondanks hun gebrek aan ervaring met wietteelt, zagen zij een lucratief verdienmodel in de legale kweek van cannabis.

Hun aankoop van een leegstaand kassencomplex stuitte echter op weerstand van de lokale gemeenschap.

Toekomst van het wietexperiment: uitdagingen en onzekerheden

In het tweede deel van ‘Legale wiet’ volgt Bromet drie kwekers: Fred van de Wiel (Fyta), John, en het team van Ines met Jetze de Raad (Holigram) en Michael.

“De grootste problemen waar de kwekers en verkopers mee te maken krijgen zijn de leveringsvoorraden en de ingewikkeldheid van het track- en trace systeem. Elke verplaatsing van de wiet moet geregistreerd worden. En dat is met een falend computersysteem bijna onmogelijk. De toekomst van het experiment blijft zo, vier jaar na de aankondiging nog steeds zeer onvoorspelbaar.”

‘Legale wiet 2’ wordt vanavond, 7 juni, uigezonden om 22.18 uur door de KRO-NCRV op NPO 2.