Verano neemt Goodness Growth Holdings over voor $413 miljoen

Weer een mega overname in de Verenigde Staten.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Weer een grote overname in de Verenigde Staten. Deze week maakte Verano bekend in een persbericht dat het Goodness Growth Holdings overneemt voor maar liefst $413 miljoen.

De overname omvat 18 actieve cannabis winkels; vijf teelt- en verwerkingsfaciliteiten; een onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit; en de productmerken Vireo, 1937, LiteBud, Kings & Queens, Hi-Color en Amplifi.

De overname omvat 18 actieve cannabis winkels (…)

De overname van Goodness zal naar verwachting de operationele voetafdruk van Verano uitbreiden met de toevoeging van de markten in New York, Minnesota en New Mexico, waardoor de aanwezigheid van het bedrijf in het noordoosten, middenwesten en zuidwesten strategisch wordt vergroot, terwijl een reeks gevestigde cannabismerken wordt toegevoegd aan de portefeuille van het bedrijf.

Reactie management Verano en Goodness Growth

“We hebben New York altijd gezien als een strategische markt om onze bestaande aanwezigheid aan de oostkust te versterken, vooral in de aanloop naar de uitrol van de staat voor gebruik door volwassenen, aangezien we het Verano-platform verder uitbreiden en een mijlpaal overschrijden met het exploiteren van meer dan 100 cannabis winkels in het hele land,” zei George Archos in het persbericht, oprichter en Chief Executive Officer van Verano. “Door de markten van New York, Minnesota en New Mexico aan ons portfolio toe te voegen, met volledige verticale integratie, heeft Verano een solide basis voor toekomstige groei. We zijn verheugd om nieuwe collega’s in de Verano-familie te verwelkomen en kijken ernaar uit om patiënten en consumenten in gemeenschappen in deze geweldige staten van dienst te zijn.”

“Na een uitgebreid evaluatieproces zijn George en het Verano-team ongetwijfeld de ideale partners om ons bedrijf naar een hoger niveau te tillen”, aldus Goodness Chairman en Chief Executive Officer, Kyle Kingsley, M.D, in het persbericht. “Bewezen door hun sterke leiderschapsteam, solide operationele principes, kernwaarden en aanhoudende groei, blijft Verano nieuwe hoogten bereiken als een van de top multi-state cannabis operators. We hebben vertrouwen in het vermogen van Verano om toekomstige groeimogelijkheden voor onze medewerkers te stimuleren en een uitzonderlijke ervaring te bieden aan onze patiënten en consumenten.”