Verdubbeling medicinale cannabis markt VS verwacht naar $16 miljard tegen 2025

Onderzoek toont aan dat patiënten die medicinale cannabis vervangen door angstmedicatie, kunnen resulteren in $ 140 miljoen aan extra inkomsten.

0

New Frontier Data, een autoriteit op het gebied van data, analyse en business intelligence in de wereldwijde cannabisindustrie, maakte deze week bekend in een persbericht dat het een nieuwe publicatie heeft geproduceerd over de omvang van de medicinale cannabis markt in de Verenigde Staten getiteld Medical Cannabis & Pharmaceuticals: Growth & Disruption in U.S. Healthcare.

Medicinale-cannabispatiënten worden daarin onder de aandacht gebracht als een consumentengroep met verschillende redenen voor consumptie die sterk verschillen van die van recreatieve gebruikers. De opkomst van cannabisgebruik voor een beter welzijn, de legale marktuitbreiding en het consumentenvertrouwen dat verschuift naar medicinale cannabis als een levensvatbaar alternatief voor voorgeschreven medicijnen, dragen bij aan een mogelijke verstoring van de farmaceutische markt.

Op basis van de uitgebreide analyse van New Frontier Data van de cannabisconsument, levert het rapport een diepgaande en uitgebreide beoordeling van de voorkeuren en het gedrag van medicinale cannabis, koop- en consumptiegewoonten van consumenten en de mogelijke impact op de farmaceutische industrie.

“(…)kritiek moment om het beste te begrijpen wat de patiënt nodig heeft en wil, en niet te vergeten waarom(…)”

“De farmaceutische sectoren in Europa, Azië en Noord-Amerika boeken vooruitgang in de erkenning en toepassing van cannabis in vergelijking met de meer traditionele geneeskunde, waardoor dit een kritiek moment is om het beste te begrijpen wat de patiënt nodig heeft en wil, en niet te vergeten waarom”, aldus New Giadha A. DeCarcer in het persbericht, oprichter en uitvoerend voorzitter van Frontier Data. “Gezien de huidige opioïdencrisis in de Verenigde Staten en daarbuiten, verwachten we meer, zo niet verbeterde, samenwerking en communicatie tussen de medische gemeenschap en cannabisonderzoek, met de nadruk op optimalisatie van de werkzaamheid en een betere medicinale afstemming op het gedrag van de patiënt.”

De belangrijkste bevindingen van het rapport

Groei van medicinale cannabis en marktkansen

  • 41% van de Amerikaanse cannabisgebruikers identificeert zichzelf als medicinale consumenten (versus recreatieve gebruikers) en daarvan is 44% tussen de 25 en 44 jaar oud en 36% is tussen de 45 en 64 jaar oud, wat de belangrijke demografie van medicinale cannabismerken benadrukt.
  • Bijna de helft van de medicinale consumenten (45%) geeft aan dat rookbare cannabis hun favoriete productvorm is, terwijl 24% de voorkeur geeft aan eetwaren en dranken, wat een belangrijk inzicht is voor retailers en operators.

Cannabis als alternatief voor receptgeneesmiddelen

  • Toonaangevende recepttypes vervangen door medicinale cannabis: anticonvulsiva (72%), glaucoommedicatie (71%), antimigrainemedicatie (65%), misselijkheidsonderdrukkers (65%) en ADD / ADHD (62%).
  • Drijfveren van consumenten om voor cannabis te kiezen boven geneesmiddelen: 51% wil meer natuurlijke behandelingsopties; 48% wil het gebruik van geneesmiddelen op recept verminderen of staken; en 29% geeft aan dat geneesmiddelen niet effectief waren.
  • Patiënten meldden dat ze sinds het begin van de behandeling met medicinale cannabis minder voorgeschreven medicijnen gebruikten in de volgende medicijncategorieën: opiaten (68%), angstmedicatie (51%) en slaapmiddelen (55%).