Eerste volledige wijk met huizen van hennep in de maak in Oude Pekela

De hennep komt van Dun Agro, dat gevestigd is in Oude Pekela.

0
Dun Agro Hemp Group hennep oude pekela groningen
Screenshot via YouTube.
- Advertentie -

Tof nieuws uit Groningen. In Oude Pekela is namelijk een volledige wijk met 13 huizen van hennep in de maak. De hennep komt van Dun Agro, dat gevestigd is in Oude Pekela.

Albert Dun zelf van Dun Agro woont al jaren in een hennephuis in Oude Pekela

Aan kijkophetnoorden.nl liet algemeen directeur Albert Dun weten:  “Een hectare hennep neemt 15 ton CO2 per jaar op. Een bos moet het met de helft minder doen. In combinatie met het efficiënte bouwproces zorgt dit ervoor dat het huis zelfs CO2-negatief in plaats van CO2-neutraal is, waar je tegenwoordig zoveel over hoort. Bovendien is het extreem isolerend en verdwijnt overbodig vocht gewoon via de muren naar buiten. Ook is de geluidsisolatie extreem goed. Als je de stereo iets harder zet merken je buren daar niets van.” Dun woont zelf namelijk in een huis gebouwd van hennep, dus hij weet er alles van. Ook zijn schoonzoon Wim woont in een hennephuis.

“(…)In combinatie met het efficiënte bouwproces zorgt dit ervoor dat het huis zelfs CO2-negatief [is](…)”

Verder liet hij weten: “Ik hoop echt dat Nederland op grote schaal met hennep gaat bouwen. Nu staan er nog geen honderd van dit soort huizen. Aannemers vinden het te duur. Het is hoog tijd dat de overheid hennepteelt gaat promoten. Het is jammer dat bosbouw financieel gestimuleerd wordt en hennepteelt niet. Als dat verandert, wordt hennepbouw letterlijk en figuurlijk een groeimarkt.”

Dun Agro maakte recentelijk daarnaast bekend dat het uit aan het breiden is in de Verenigde Staten. Ook kan je video bekijken hoe de hennep wordt geoogst bij Dun Agro. En de CannaStemBus kwam er langs voor een reportage.