Prijs (illegale) cannabis in Sevilla in vrije val, kwekers stoppen massaal

Er zijn nog maar weinig grote kopers en die betalen één euro per gram, terwijl ze voorheen meer dan het dubbele betaalden.

0
Spanje barcelona cannabis social club coffeeshop amsterdam
- Advertentie -

De prijs van cannabis in Sevilla, Spanje, is al maanden aan het dalen en vele kwekers zouden de business verlaten. Het effect valt nu al op te maken uit recente misdaadcijfers bericht de krant Diario De Sevilla. De meest recente beschikbare cijfers zijn die voor het eerste kwartaal van 2022, en er is al een daling van 19% in misdaden die verband houden met drugshandel, die zijn gedaald van 80 in dezelfde periode in 2021 naar 65 tussen januari en maart 2022. In de provincie zelf is de daling minder, ongeveer 4%.

Vraag uit buitenland neemt af, en dus stoppen illegale kwekers en handelaren in Sevilla massaal

Verschillende factoren zouden aan de basis liggen van de prijsdaling. De eerste is dat er niet meer zoveel vraag uit het buitenland isEerder werd veel cannabis die in Europa werd geconsumeerd in Spanje geproduceerd, en het gros ervan kwam uit Sevilla. Georganiseerde misdaad kocht de wiet van telers en verstuurden het naar andere Europese landen brachten, met hun eigen distributienetwerken of zelfs via pakketbezorgingsbedrijven.

Tenminste, zo werd het uitgelegd door het hoofd van Groep VI van de Eenheid Drugs en Georganiseerde Misdaad (Udyco) van de Nationale Politie in Sevilla, de eenheid die zich exclusief toelegt op de strijd tegen de productie en distributie van cannabis, in een interview met Diario De Sevilla in het voorjaar van 2021: “Grote organisaties zetten in op groothandelsaankopen met het oog op transport naar het buitenland. Voor het bedrijf zijn er ook tussenpersonen die verantwoordelijk zijn voor het faciliteren van winstgevende overeenkomsten met grote kopers in ruil voor een commissie. Er is een inkoopketen die probeert het maximale voordeel te behalen door de verkoop van cannabis, en de winstmarges zijn groter wanneer de bestemming in het buitenland is en ons land verlaat, waarna de prijs zich vermenigvuldigt.”

Nederlandse coffeeshops zijn een van de bestemmingen voor Spaanse wiet

Nederland is een van die bestemmingen, waar geregeld in de coffeeshops cannabis is te vinden uit Spanje. Net zo goed als je cannabis uit de Verenigde Staten of Canada op het menu kunt vinden. Voor de coffeeshops maakt het immers niet uit waar het vandaan komt. Maar het drijft wel de prijzen op voor de consument.

Cannabis Industrie Awards 2023