Vuurwerkbom in 2018 doet coffeeshop The Point in Amsterdam Oost de das om

Wel kan de coffeeshop nog hoger beroep aantekenen.

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl
- Advertisement -
Dutch Passion

Het doek lijkt te zijn gevallen voor coffeeshop The Point in Amsterdam Oost, aldus een uitspraak van de bestuursrechter op rechtspraak.nl. Wel kan de coffeeshop nog hoger beroep aantekenen.

Vuurwerkbom velt Coffeeshop The Point in Amsterdam Oost

Op 29 september 2018 is er namelijk voor de deur van de coffeeshop een vuurwerkbom tot ontploffing gekomen. Tussen 3.30 en 4.00 uur sloegen bewoners alarm na het horen van meerdere knallen.

Rechtspraak.nl vatte de uitspraak bestuursrecht als volgt samen:

De burgemeester van Amsterdam mocht de verzoeken van een coffeeshop in Oost om weer open te gaan en de vergunning te verlengen, afwijzen. Ook mocht het adres van de coffeeshop van de gedooglijst worden geschrapt. Dat heeft de rechtbank geoordeeld. Op 29 september 2018 explodeerde voor de deur van de coffeeshop een vuurwerkbom. De burgemeester had het pand diezelfde dag gesloten. De rechtbank geeft de burgemeester gelijk dat de coffeeshop onvoldoende heeft gedaan om het woon- en leefklimaat rondom de coffeeshop te verbeteren. De burgemeester mag hoge eisen stellen aan de bedrijfsvoering van de coffeeshop. Uit rapportages blijkt dat er sinds 2013 incidenten zijn, waaronder veel klachten van omwonenden. Wellicht heeft de coffeeshop zelf de wens om de veiligheidssituatie te verbeteren, maar dit is tot nu toe niet gelukt. Er is er onvoldoende vertrouwen dat nieuwe incidenten worden voorkomen.

Hoger beroep volgende stap

Voor de coffeeshop is het nog niet helemaal gedaan: tegen de uitspraak kan binnen zes weken na de dag van verzending daarvan hoger beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als hoger beroep is ingesteld, kan bij de voorzieningenrechter van de hogerberoepsrechter worden verzocht om het treffen van een voorlopige voorziening.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
540VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

204 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
18 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES