Werknemers legale cannabiswinkels Maryland krijgen voorrang bij vaccinatie

De staatsgezondheidsdienst heeft richtlijnen uitgevaardigd waarin staat dat geregistreerde werknemers bij winkels voor medicinale cannabis, laboratoria, kweeklocaties en verwerkingslocaties 'geregistreerde zorgverleners' zijn.

0
gw pharmaceuticals pharma gwph
- Advertentie -
Dutch Passion

Cannabiswinkels werden in in de VS tijdens de coronacrisis al bestempelt als ‘essential businessess’. Eerder berichtten we al dat legale cannabiswinkels in Californië prioriteit willen bij de vaccinatie tegen het coronavirus. Vorige week werd bekend dat het in de staat Maryland ook daadwerkelijk is toegekend. Hun medewerkers worden ingeënt als eerste samen met de mensen die in de zorg werken.

Personeel medicinale cannabiswinkels Maryland krijgen voorrang bij vaccinatie

Volgens de Baltimore Business Journal heeft de Maryland Medical Cannabis Commission de meer dan 130 gelicentieerde cannabisbedrijven in alle sectoren laten weten dat hun werknemers in aanmerking komen voor fase 1A van het gefaseerde distributieplan voor vaccins van de staat.

De staatsgezondheidsdienst heeft richtlijnen uitgevaardigd waarin staat dat geregistreerde werknemers bij winkels voor medicinale cannabis, laboratoria, kweeklocaties en verwerkingslocaties ‘geregistreerde zorgverleners’ zijn.

Sinds 2017 is de verkoop van medicinale cannabis in Maryland gereguleerd

Een vertegenwoordiger van SunMed Growers vertelde aan de Baltimore Business Journal dat werknemers van het in Cecil County gevestigde bedrijf zich hebben aangemeld voor het vaccin, en dat sommigen tegen het einde van de week hun eerste dosis zullen ontvangen.

Cannabisbedrijven worden beschouwd als essentieel tijdens de coronacrisis en de groep stelt dat er unieke risico’s in de branche zijn omdat werknemers vaak contact hebben met patiënten die mogelijk kwetsbaarder zijn voor het virus omdat ze immuun zijn voor het immuunsysteem of ouderen.

Het verschil met Nederland is overigens dat er geen monopolie is op de verkoop van cannabis, maar een vrije markt. Er zijn dus ook cannabiswinkels die alleen maar medicinale cannabis verkopen. Sinds 2017 is de verkoop van medicinale cannabis in Maryland gereguleerd.