Wob-verzoek openbaart twee PDF’s over Bureau voor Medicinale Cannabis

De rijksoverheid heeft door een succesvol Wob-verzoek, twee PDF's ingaande het Bureau Medicinale Cannabis deze week openbaar gemaakt.

0
cannabis op recept medicinale cannabis
- Advertentie -

De rijksoverheid heeft vanwege een succesvol Wob-verzoek, twee PDF documenten ingaande het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) deze week openbaar gemaakt. Daar werden we op geattendeerd door de Medical Cannabis Society Tree of Life op Twitter.

Er zijn twee documenten openbaar gemaakt, een PDF getiteld ‘Eerste deelbesluit Wob-verzoek over Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC)‘ van 13 pagina’s en een PDF getiteld ‘Bijlagen bij eerste deelbesluit Wob-verzoek over Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC)‘ van 70 pagina’s.

Ter verduidelijking: Wob staat voor Wet openbaarheid van bestuur. Deze regeling is een uitvloeisel van het uitgangspunt vastgelegd in de Grondwet wat luidt: “De overheid betracht bij de uitvoering van haar taak openbaarheid volgens regels bij de wet te stellen.”

Het BMC daarentegen is verantwoordelijk voor ‘verantwoordelijk voor de productie van cannabis voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden. Apothekers, ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen zoals universiteiten kunnen bij het BMC terecht voor legale medicinale cannabis.’

Zij nemen de legaal gekweekte cannabis dus af van Bedrocan en mogelijk op korte termijn ook Fyta uit Waalwijk. Zij zorgen dan weer dat het op de juiste plek terecht komt.

De redactie heeft nog geen tijd gehad om deze documenten door te spitten, maar stelt u graag op de hoogte. Mocht u hier iets interessants in lezen en met ons willen delen, kunt u contact opnemen.