Zimbabwe staat voor het eerst de verkoop van medicinale cannabis toe

Zimbabwe heeft voor de eerste keer de weg vrijgemaakt voor de verkoop van medicinale cannabis producten en omarmt cannabis steeds meer.

0
Zimbabwe medicinale cannabis vergunningen
- Advertentie -
Dutch Passion

Zimbabwe heeft de weg vrijgemaakt voor de verkoop van medicinale cannabis producten voor de eerste keer. De Medicines Control of Zimbabwe (MCZ) heeft aanvragen geopend voor cannabis- en hennepproducenten, fabrikanten, importeurs, exporteurs en apothekers.

Zimbabwe omarmt medicinale cannabis steeds meer

De MCZ heeft nu regelgeving bekend gemaakt die investeringen in de sector zal leiden, aangezien het land, gesanctioneerd door het Westen, inzetten op de groeiende wereldwijde cannabismarkt. Het land, dat een van de toonaangevende tabaksproducenten ter wereld is, overweegt een verschuiving van tabak naar cannabis, aangezien de populariteit van tabak afneemt terwijl cannabis steeds populairder wordt en door heel de wereld wordt gelegaliseerd.

Zimbabwe hief in 2019 het verbod op de teelt van cannabis voor commerciële doeleinden op en verleende hetzelfde jaar de eerste licentie voor de productie van medicinale cannabis. Het land exporteerde vorig jaar 30 ton industriële hennep naar Zwitserland.

President Emmerson Mnangagwa May heeft dit jaar opdracht gegeven voor een medicinale cannabisboerderij en verwerkingsfabriek van $ 27 miljoen die eigendom is van Swiss Bioceuticals Limited.

Destijds onthulde hij ook dat 54 entiteiten vergunningen voor de productie van cannabis hadden gekregen en dat 15 daarvan al operationeel waren.