Toeristen welkom in coffeeshops Vlissingen tot minimaal einde van het jaar

De proef met het toelaten van toeristen in Vlissingen loopt weliswaar af op 31 juli, maar ze mogen hoe dan ook tot het einde van het jaar nog binnen.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De proef met het toelaten van toeristen in Vlissingen loopt af op 31 juli, maar ze mogen sowieso tot het einde van het jaar de coffeeshops binnen.

De twee coffeeshops in Vlissingen mogen tot minimaal het einde van het jaar toeristen  toelaten

Sinds 1 augustus mogen toeristen weer op proef de coffeeshop van Vlissingen binnen. Tot en met 31 juli worden daarvan de effecten gemeten op de overlast door straathandel. Tijdens de proef is er extra beveiliging ingezet en zijn er parkeerplekken voor kort parkeren gecreëerd. Ook wilde de gemeente daarmee inzicht krijgen van de nationaliteiten van de bezoekers. Vanaf august wordt gestart met het eindonderzoek en daarna volgt een evaluatie. Omwonenden, ondernemers en coffeeshopbezoekers worden daarvoor gevraagd mee te werken aan een enquête. De gemeente zal de uitkomsten bespreken met de wijktafels Scheldebuurt en Centrum, ondernemersvertegenwoordigers en de coffeeshophouders. De presentatie van de eindreportage aan de gemeenteraad vindt plaats op 17 november.

Maar eerder deze week maakte Omroep Zeeland bekend dat de coffeeshops sowieso tot het einde van het jaar toeristen mogen blijven ontvangen. Momenteel zijn er overigens twee coffeeshops in de gemeente Vlissingen, coffeeshop Aarden op de Nieuwstraat en coffeeshop Purple op de Aagje Dekenstraat.

De burgemeester en wethouders van Vlissingen maakten eerder dit jaar bekend positief te staan tegenover over de proef met het opschorten van het i-criterium dusver, maar ze wachten wel eerst een ‘normale’ zomer af voordat een besluit zal worden genomen. Ook zijn de coffeeshophouders en omwonenden blij met de proef want het heeft geleid tot minder straathandel en overlast.

Dat in tegenstelling tot Amsterdam, waar juist wordt gesproken over het gaan weren van toeristen in de vele coffeeshops.