200 van minimaal 1200 deelnemers aangemeld voor experiment in Lausanne

Het experiment met gereguleerde verkoop van cannabis in Lausanne, Zwitserland, lijkt te zijn vertraagt door te weinig animo van deelnemers.

0
Zwitserland legalisering regulering cannabis experiment meerderheid peiling
- Advertentie -

In Lausanne zal eind dit jaar een verkoopspunt voor recreatieve cannabis worden geopend. Het gaat om een pilotproject ‘Cann-L’, geleid door Lausanne en Addiction Suisse voor wetenschappelijke doeleinden, om de effecten van gereguleerde verkoop van cannabis te evalueren, net zoals al eerder in Basel en Zürich is gestart en ook in Genève zal starten in december.

200 aanmeldingen voor deelname dusver, maar minimaal 1200 deelnemers nodig

Het verkoopspunt zal zich in het stadscentrum van Lausanne bevinden. Deelnemers zullen daar hun gereguleerde cannabisproducten kunnen kopen. Voor het project zal lokale en biologisch geteelde cannabis worden geproduceerd.

Tot nu toe hebben zich maar 200 personen aangemeld voor deelname aan het project. Het doel is echter een onderzoeksgroep van minimaal 1200 personen.

Dat bleek uit een persconferentie die de autoriteiten dinsdag in Lausanne hebben gehouden.

Toch problemen met vinden van deelnemers, start was in zomer al verwacht

In maart van dit jaar gaf het Federale Bureau voor Volksgezondheid groen licht voor het project CANN-L in de hoofdstad van Vaud.

Daar zei wethouder Emilie Moeschler dat hij verwachtte dat er geen problemen zouden zijn met het vinden van deelnemers. Maar de werkelijkheid blijkt het zeven maanden verder dus wel degelijk moeilijk.

Want het experiment had net zoals in Basel en Zürich al gestart moeten zijn.