37 geïnteresseerde teeltverenigingen in Duitse Rijnland-Palts, aanvragen vergunning 1 juli

Er zijn 37 interesseverklaringen ingediend om een teeltvereniging in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts te beginnen. Het aanvragen van vergunning kan vanaf 1 juli.

0
Duitse Rijnland-Palts
- Advertentie -

Vanaf 1 juli kunnen cannabis teeltverenigingen in Rijnland-Palts een vergunning aanvragen bij het Landesamt für Soziales, Jugend und Versorgung (LSJV) in Mainz. Dit nieuws werd door het rheinland-pfälzische Ministerie van Sociale Zaken bekendgemaakt aan de Deutsche Presse-Agentur. Tot nu toe zijn er al 37 interesseverklaringen ingediend.

Vereiste registratie en controle

Voordat een vereniging een aanvraag kan indienen, moeten zij eerst worden geregistreerd in het verenigingsregister.

Na registratie en goedkeuring zullen de teeltverenigingen jaarlijks worden gecontroleerd door het LSJV. Naast deze reguliere controles worden er ook controles uitgevoerd op basis van specifieke aanleidingen.

Het ministerie heeft aangegeven dat er momenteel een passende verordening in voorbereiding is om deze controles te regelen.

Inwerkingtreding van de federale cannabiswet

Met de inwerkingtreding van het eerste grote deel van de federale cannabiswet op 1 april, is het bezit en de eigen teelt van beperkte hoeveelheden cannabis voor volwassenen nu legaal.

Dit nieuwe juridische kader maakte daarnaast de weg vrij voor het starten van cannabis teeltverenigingen op 1 juli.

Het LSJV heeft drie maanden de tijd om de aanvragen te beoordelen zodra ze volledig zijn ingediend.

Interesse in Rijnland-Palts

Er zijn reeds twaalf verenigingen met ‘Cannabis’ in de naam geregistreerd in het Registerportal der Länder voor Rijnland-Palts.

Deze verenigingen zijn gevestigd in steden zoals Koblenz, Cochem, Mainz, Landau en nog vele anderen.

Ondanks de groeiende interesse wijzen de lokale rechtbanken erop dat er geen sprake is van een “stormloop” van aanvragen.