Verkoop cannabis voor recreatieve doeleinden gestart in Ohio na legalisering in november

Afgelopen dinsdag werd de eerste legale cannabis voor recreatieve doeleinden verkocht in Ohio na de legalisering in november.

0
ohio
- Advertentie -

Afgelopen dinsdag stonden klanten in de rij bij cannabiswinkels door heel Ohio voor de eerste dag van legale recreatieve cannabisverkoop in de staat. Bijna 100 medicinale cannabiswinkels kregen deze week hun exploitatiecertificaten van de staatelijke afdeling voor cannabiscontrole en mochten beginnen met de verkoop van recreatieve cannabis aan volwassenen.

Grote belangstelling in Columbus en Youngstown

Naast in Cincinnati, stonden ook in Columbus en Youngstown tientallen mensen in de rij bij dispensaria. Hoewel 98 locaties hun exploitatiecertificaten hadden ontvangen, was het onduidelijk hoeveel er op de eerste dag daadwerkelijk open waren.

Kiezers in Ohio keurden afgelopen november het voorstel goed om personen boven de 21 jaar toe te staan cannabis aan te schaffen, te bezitten en in beperkte hoeveelheden thuis te kweken voor persoonlijk gebruik. Ohio werd daarmee de 24ste Amerikaanse staat die cannabis heeft gelegaliseerd.

De verkoop van recreatieve cannabis werd echter uitgesteld terwijl de staat een gereguleerd systeem voor aankopen opzette en andere regels uitwerkte.

Nieuwe wetgeving en belastingvoordelen

De nieuwe wetgeving staat volwassenen toe om tot 2,5 ounces (70 gram) cannabis te kopen en te bezitten en om tot zes planten per individu of twaalf planten per huishouden thuis te kweken.

Legale aankopen zijn onderworpen aan een belasting van 10%, waarvan de opbrengsten worden verdeeld over administratieve kosten, verslavingsbehandeling, gemeenten met cannabiswinkels en programma’s voor sociale gelijkheid en werkgelegenheid ter ondersteuning van de cannabisindustrie zelf.