Ohio legaliseert cannabis via referendum, 24ste Amerikaanse staat met legale wiet

De belasting op retail cannabisproducten zal 10 procent bedragen en naar verwachting zal dit tussen de $276,2 miljoen en $403,6 miljoen aan jaarlijkse cannabisbelastingopbrengsten genereren tegen het vijfde jaar van verkoop.

0
ohio
- Advertentie -

Een meerderheid van de kiezers in Ohio heeft gisteren zoals verwacht ingestemd met een referendum dat het bezit, thuisteelt en verkoop van cannabis legaliseert voor personen van 21 jaar en ouder. De goedkeuring van deze wetgeving weerspiegelt de brede steun voor cannabis legalisatie in de staat.

Politieke discussie en mogelijke amendementen

Hoewel de kiezers de legalisatie hebben gesteund, hebben sommige politici in Ohio hun bezorgdheid geuit.

Aangezien de voorgestelde maatregel een wettelijke kwestie is in plaats van een grondwetswijziging, hebben staatswetgevers de mogelijkheid om de bepalingen ervan te wijzigen of zelfs op te heffen.

De verklaringen van de Republikeinse leiders en gouverneur Mike DeWine laten zien dat er nog steeds politieke debatten zullen plaatsvinden over de implementatie van deze maatregel.

“Cannabis legalisatie is een kwestie die Democraten, Republikeinen en Onafhankelijken verenigt,” zei Paul Armentano, de adjunct-directeur van NORML, in een reactie. “Ohioërs hebben vergelijkbare legalisatiewetten zien aannemen in naburige staten, en ze weten dat het reguleren van de cannabismarkt de voorkeur verdient boven het mislukte beleid van verbod. Het is van essentieel belang dat gekozen functionarissen de beslissing van de kiezers respecteren en deze maatregel op een manier implementeren die in overeenstemming is met de gevoelens van de meerderheid van de kiezers.”

Nieuwe cannabiswetgeving en economische voordelen

Met de goedkeuring van de kiezers mogen volwassenen in Ohio nu tot 2,5 ounce (71 gram) wiet of 15 gram cannabisextract bezitten.

Ze hebben ook de mogelijkheid om cannabis aan te schaffen bij retaillocaties of tot 12 planten te kweken in een privéwoning waar ten minste twee volwassenen wonen.

De belasting op retail cannabisproducten zal 10 procent bedragen en naar verwachting zal dit tussen de $276,2 miljoen en $403,6 miljoen aan jaarlijkse cannabisbelastingopbrengsten genereren tegen het vijfde jaar van verkoop.

Daarnaast wordt geschat dat de wet in het eerste jaar na legalisatie 3.300 nieuwe banen zal opleveren.