Duitse medicinale cannabisproducent Demecan na investering bijna 100 miljoen euro waard

Eerste Amerikaanse investeerder stapt in Duitse cannabisproducent Demecan, waarmee de waardering van het bedrijf bijna 100 miljoen euro bedraagt.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Demecan Group, een van de grootste medicinale cannabisproducenten in Duitsland, heeft onlangs een succesvolle investeringsronde afgesloten, waarmee de waardering van het bedrijf bijna 100 miljoen euro (€109,24 miljoen) bedraagt. Dit werd op woensdag bekendgemaakt door een bron die bekend is met de zaak en door Reuters over bericht. De investeringsronde werd geleid door het in Florida gevestigde Trog Hawley Capital, wat opmerkelijk is omdat dit de eerste institutionele investering door een Amerikaanse investeerder in Demecan markeert.

Grote belangstelling vanuit het buitenland voor Duitse cannabismarkt

Hoewel de financiële details van de recente investeringsronde niet volledig zijn onthuld, heeft Demecan volgens de bron een “hoog zevencijferig bedrag” opgehaald, grotendeels in de vorm van aandelenkapitaal en deels via schulden. Deze aanzienlijke investering volgt op eerdere financieringsactiviteiten van Demecan, die in 2022 al 15 miljoen euro wisten binnen te halen via leningen en aandelen. Demecan was daarnaast in 2022 de eerste Duitse producent die leverde aan Duitse apotheken.

Duitsland, dat de grootste markt voor medicinale cannabis in Europa is, trekt in toenemende mate buitenlandse investeerders aan sinds het land in april het bezit, gebruik, thuisteelt en coöperatief kweken van cannabis decriminaliseerde.

De toegenomen internationale interesse benadrukt het groeiende potentieel van de Duitse cannabismarkt, met Demecan als een van de weinige bedrijven in het land die een licentie hebben om cannabis te kweken.

Toekomstplannen: investeringen in online verkoopplatform

Met de nieuwe investering is Demecan van plan om zijn online verkoopplatform verder te ontwikkelen en te verbeteren. Dit past in de bredere strategie van het bedrijf om zijn positie in de snelgroeiende markt voor medicinale en recreatieve cannabis te versterken. De uitbreiding en verbetering van digitale kanalen wordt gezien als een cruciale stap om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag en om klanten beter te bedienen in een competitieve markt.

Trog Hawley Capital heeft nog niet gereageerd op verzoeken van Reuters om commentaar. De betrokkenheid van deze Amerikaanse investeerder kan echter worden gezien als een teken van vertrouwen in de toekomst van de Duitse cannabismarkt en de strategische plannen van Demecan.