Officieel: derde shirt van Ajax met Bob Marley tintje

Volgens een ingewijde die de catalogus van volgend seizoen heeft ingezien, is het derde shirt van Ajax een tribute aan Bob Marley.

0
ajax shirt bob marley
Via Twitter
- Advertentie -

Als je wel eens een wedstrijd van Ajax hebt bijgewoond in de Johan Cruijf ArenA in Amsterdam, dan ben je bekend met het ritueel om het nummer ‘Three Little Birds’ van wijlen Bob Marley af te spelen in de rust.

Update, 20 augustus: het is officieel, Ajax zijn derde shirt is een door Bob Marley geïnspireerd shirt en is vandaag in de verkoop gegaan.

Een mooi vervolg zou dan ook zijn dat volgend seizoen het derde shirt van Ajax een tribute is aan Bob Marley met de bekende reggae kleuren rood, groen en geel. Tenminste, daar lijkt het volgens Twitteraar @hendocfc wel op.

Hij zou namelijk al een catalogus voor volgend seizoen in hebben gezien en daar het bovenstaande shirt in hebben zien staan.

Bob Marley is natuurlijk onlosmakelijk voor altijd verbonden met cannabis, net zoals Amsterdam. We zijn dan ook benieuwd hoe lang het nog gaat duren voordat er een merk uit de cannabisindustrie de Amsterdammers gaan sponsoren.

Overigens is het niet de eerste keer dat we de link tussen voetbal en cannabis op deze site leggen. Eerder deze maand berichtten we over dat PSV speler Mario Götze investeert in CBD start-up Sanity Group.