Rechter kiest kant coffeeshop: voorraad plek The Grass Company moet niet dicht

De gemeente wilde het bedrijfspand waar de voorraad van The Grass Company lag sluiten voor twee jaar. De rechter stak daar een stokje voor.

0
The Grass Company Johan van Laarhoven OM Sidney Smeets
- Advertentie -

We zetten het niet voor niets in de titel. Het gebeurt niet vaak namelijk, dus als een rechter de kant kiest van een coffeeshop, leggen we graag daar de nadruk op. Dit keer gaat het over The Grass Company coffeeshops uit Tilburg en Den Bosch. De gemeente wilde namelijk het bedrijfspand waar de voorraad lag sluiten voor twee jaar nadat al eerder een voorraad werd gevonden op dezelfde plek. De rechter stak daar een stokje voor.

Rechter kiest de kant van The Grass Company

De inval zou in november 2019 hebben plaatsgevonden en daarbij zou 300 kilo voorraad zijn gevonden. Alleen daar is door de rechter erkend dat de gemeente een rekenfout heeft gemaakt. Er was namelijk ook de bekende verpakkingen van The Grass Company meegewogen. Als je uiteindelijk alleen de wiet en hasj woog, kwam je maar uit op 57 kilo. De rechter noemde het zelfs ‘onzorgvuldig’.

De rechter erkend dat de gemeente een rekenfout heeft gemaakt

Interessant zijn ook de verdere uitspraken van de rechter. Zij vindt namelijk dat de gemeente in strijd handelt met de eigen gedragslijn. Want er is een gedoogbeleid zodat coffeeshops wiet mogen verkopen, maar het moet ook ergens vandaan komen en opgeslagen worden. Als je zoiets actief gaat opsporen, is dat weinig zinvol aldus de rechter. Verder is er ook geen overlast van het pand geconstateerd.

Als laatste interessante uitspraak van de rechter is dat zij wijst op het aanstaande wietexperiment. Om dan nu op te treden, is minder vanzelfsprekend, vindt de rechter.

Johan van Laarhoven vrij

Ondanks de corona crisis, was het natuurlijk verder een goed jaar voor iedereen die The Grass Company een warm hart toe draagt. Eerder dit jaar is de oprichter en oude baas van The Grass Company Johan van Laarhoven eindelijk vrijgelaten uit de gevangenis.