Akerna: kwart miljard aan legale cannabis verkoop in Labor Day weekend

Akerna meldt dat tijdens Labor Day-weekend (4-7 september) de legale cannabis verkoop meer dan een kwart miljard dollar bedroeg.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

Akerna (NASDAQ:KERN), een toonaangevende leverancier van software en ontwikkelaar van de eerste seed-to-sale enterprise resource planning (ERP) softwaretechnologie (MJ Platform®) voor de cannabisindustrie, stelt vast dat tijdens Labor Day-weekend (4-7 september) de legale cannabis verkoop meer dan een kwart miljard dollar bedroeg. Dat melden ze in een persbericht.

Grootste omzetstijging afgelopen zondag

Met een stijging van 23% op jaarbasis en in totaal $ 245 miljoen, is de verkoop van cannabis niet zo sterk gestegen als in voorgaande jaren.

cijfers omvatten zowel de verkoop voor medicinale doeleinden als voor gebruik door volwassenen

De cijfers omvatten zowel de verkoop voor medicinale doeleinden als voor gebruik door volwassenen. Individueel steeg de verkoop met 35% tijdens het vakantieweekend.

Zaterdag zag een omzetstijging van 36%, terwijl zondag de grootste stijging te zien was met een stijging van 43%.Vrijdag (4 september) was de grootste verkoopdag, met een jaar-op-jaar stijging van 36%.

Labor Day zelf zag de verkoop echter met 8% dalen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Productverkoop per categorie

  • Losse wiet – 47,4%
  • Cartridges / vaporizer pennen – 29,6% (daling van 2%)
  • Concentraten – 12,9% (tot 2%)
  • Edibles – 8,3%
  • Andere – 1,8%

Daarbij merken we op dat in de wietproef, alleen wiet zal worden verkocht en hasj wat valt onder concentraten. Bijna de helft van de mogelijke producten van cannabis zullen dus niet worden gemaakt en verkocht.

Verkopen per leeftijdsgroep

  • Minder dan 30 – 30% (+ 3%)
  • 30 tot 40 – 30%
  • 40 tot 50 – 19%
  • 50 tot 60 – 12%
  • 60+ – 9% (omlaag 2%)

“Hoewel we een kleinere toename van de verkoop van cannabis zagen dan in voorgaande jaren, was dat deels te wijten aan een toename van de verkoop van cannabis gedurende het hele jaar”, zegt Ryan Ballman, Business Intelligence Analyst van Akerna. “Vanwege de uitbraak van de corona crisis kopen mensen meer cannabis dan in voorgaande jaren. Daarom zien we geen significante stijging van de verkoop van cannabis tijdens de feestdagen.”

Over Akerna

Akerna is een wereldwijd technologisch bedrijf op het gebied van naleving van regelgeving. Het serviceaanbod van Akerna omvat MJ Platform®, Leaf Data Systems®, solo sciences tech platform en Ample Organics. Sinds de oprichting in 2010 heeft Akerna meer dan $ 18 miljard aan cannabisverkoop bijgehouden. Akerna is gevestigd in Denver.