CannNext oogst voor de 14e keer legale cannabis in Nederland

CannNext, een van de weinigen in Nederland met een opiumwetontheffing, heeft hun 14e oogst afgerond en viert 1-jarig jublieum.

0
CannNext Eric Uleman
- Advertentie -

Via een email bereikte ons het nieuws dat een van de weinigen in Nederland met een opiumwetontheffing, CannNext, hun 14e oogst heeft afgerond en hun 1-jarig jublieum viert.

Daarbij moet worden opgemerkt dat de opbrengst van iedere oogst moet worden vernietigd. Op dit moment doet CannNext alleen aan Research & Development (R&D) en werkt samen met medicinale cannabis partners en partners die aanspraak willen maken op deelname aan de wietproef.

Directeur Eric Uleman van CannNext geeft text en uitleg

“Nederland komt relatief laat op gang met de legalisering van de recreatieve productie en de regels worden nu enigszins gevormd. Wij hebben reeds in 2019 in goede samenwerking met ambtenaren, gemeente, politie al goede richtlijnen en protocollen opgezet, hoe je je organisatie verantwoord kan vormgeven conform wet- en regelgeving”, zegt Eric Uleman in de mail, directeur van CannNext. “Wat hierbij enorm heeft geholpen is de ervaring binnen ons team met de realisatie van moeilijke trajecten in andere sectoren.”

“(…)wij werken ook liever samen met partijen dan te proberen om alleen succesvol te zijn(…)”

Eric Uleman licht de rol van CannNext Nederland verder toe in de email: “We zien de slagingskans om uiteindelijk in de medicinale en recreatieve markt als producent te kunnen opereren als behoorlijk risicovol en wij werken ook liever samen met partijen dan te proberen om alleen succesvol te zijn. We adviseren meerdere bedrijven over hun plan van aanpak en werken met sommige bedrijven samen. Het is net zoals een accountant of fabrikant: soms heb je concurrerende klanten in je portefeuille en moet je zorgen dat dit goed gescheiden blijft. We hebben belang bij het slagen van deze markttransformatie en in die zin kunnen we als eigenaar van een eigen faciliteit dus geloofwaardig meedenken met klanten en partners. We verzorgen ondermeer professionele opleidingen voor management en personeel die zich voorbereiden op de aanbestedingen. Daarnaast zijn er nog de vele toeleveranciers in deze markt en gemeenten die de supply chain beter proberen te begrijpen. We werken daarom ook vaak samen met fabrikanten om het verkooptraject te verkorten en om de business case of het operationele plan uit te werken. Fabrikanten worden te vaak betrokken in operationele zaken die enorm veel tijd van de verkoopafdeling eisen.”

Eerder berichtten we al dat CannNext de Medicinale Cannabis Academy is gestart op 31 augustus.