Amerikaanse Senaat stuurt wetsvoorstel voor cannabisonderzoek naar Biden

Het wetsvoorstel, dat door leden van beide partijen werd gesteund, zou de administratieve rompslomp elimineren die cannabisonderzoek belemmert, en de deur openen voor nieuwe innovatieve behandelingen die zijn afgeleid van cannabis.

0
cannabis nanotechnologie CBG productie fermentatie playboy cannovex cannabinoïden België fyta company Cannabis Global kanker
- Advertentie -

De Amerikaanse Senaat, simpel gezegd de Eerste Kamer van de Verenigde Staten, heeft vorige week een wetsvoorstel aangenomen dat eerder door het Huis van Afgevaardigden werd goedgekeurd. Het wetsvoorstel, dat door leden van beide partijen werd gesteund, zou de administratieve rompslomp elimineren die cannabisonderzoek belemmert, en de deur openen voor nieuwe innovatieve behandelingen die zijn afgeleid van cannabis. Het is de eerste keer dat een op zichzelf staande cannabis-gerelateerde wetgeving ooit naar het bureau van de president is gestuurd.

Update, 13 december: het wetsvoorstel is inmiddels zoals verwacht ondertekend door Biden

Bovenstaande Tweet is van de meerderheidsleider van de Senaat Chuck Schumer (D-NY), vrij vertaald:

De Senaat keurde de Medical Marihuana and Cannabidiol Research Expansion Act goed die dit jaar door het Huis werd aangenomen. Het zou helpen om de administratieve rompslomp te elimineren die cannabisonderzoek naar nieuwe behandelingen belemmert. Nu gaat het naar de president van de Verenigde Staten en we zullen blijven werken aan meer cannabiswetgeving in de lame duck periode.

Over de wetgeving zei hij al eerder in een Tweet:

“Als je een van de miljoenen Amerikanen bent die te maken heeft met aandoeningen zoals Parkinson of epilepsie of posttraumatische stress, of een aantal andere aandoeningen, kan cannabis veelbelovende nieuwe opties bieden om deze ziekten te beheersen.”

“We moeten eerst het onderzoek doen. En de federale regering loopt helaas jammerlijk achter op dit front. Met dit wetsvoorstel wordt dat opgelost.”

Reacties senatoren

De wetgeving werd mede ingediend door de senator van Californië Diane Feinstein (D), die in een persbericht liet weten:

“(…)Ons wetsvoorstel zal het gemakkelijker maken om te bestuderen hoe deze medicijnen verschillende aandoeningen kunnen behandelen(…)”

“Er is substantieel bewijs dat van cannabis afgeleide medicijnen grote gezondheidsvoordelen kunnen en bieden. Ons wetsvoorstel zal het gemakkelijker maken om te bestuderen hoe deze medicijnen verschillende aandoeningen kunnen behandelen, waardoor meer patiënten gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot veilige medicijnen”, aldus senator Feinstein in het persbericht. “We weten dat van cannabidiol afgeleide medicijnen effectief kunnen zijn voor aandoeningen zoals epilepsie. Dit wetsvoorstel zal helpen de huidige medische CBD-praktijken te verfijnen en belangrijke nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Na jaren van onderhandelen ben ik verheugd dat we eindelijk dit wetsvoorstel aannemen dat zal resulteren in kritisch onderzoek dat miljoenen zou kunnen helpen.”

“Ik heb rechtstreeks gehoord van Iowans die wanhopig op zoek zijn naar behandelingsopties voor aandoeningen zoals epilepsie bij kinderen. Helaas hebben veel gezinnen hun toevlucht genomen tot het gebruik van niet-geteste, niet-gereguleerde derivaten van de cannabisplant als laatste redmiddel om deze aandoeningen te behandelen. Sinds 2015 heb ik aangedrongen op uitbreiding van medisch onderzoek naar cannabisderivaten zoals cannabidiol om hun voordelen en mogelijke nadelen beter te begrijpen. Dit onderzoek is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat veilige en effectieve therapieën ook consistent worden gereguleerd, net als elk ander voorgeschreven medicijn. Ik ben dankbaar dat dit tweeledige wetsvoorstel nu onderweg is naar president Biden”, zei senator Grassley in een reactie in het persbericht.

“Ons wetsvoorstel, dat nu wet wordt, zal buitensporige barrières wegnemen(…)”

“De medische gemeenschap is het ermee eens dat we meer onderzoek nodig hebben om meer te weten te komen over de potentiële gezondheidsvoordelen van cannabis, maar onze federale wetten staan ​​ons vandaag in de weg om die antwoorden te vinden”, voegde senator Schatz toe in het persbericht. “Ons wetsvoorstel, dat nu wet wordt, zal buitensporige barrières wegnemen die het voor onderzoekers moeilijk maken om de effectiviteit en veiligheid van cannabis te bestuderen, en hopelijk zullen patiënten meer behandelingsopties krijgen.”

“Na tientallen jaren aan de kwestie van cannabishervorming te hebben gewerkt, begint de dam eindelijk te breken. De goedkeuring van mijn Medical Marijuana and Cannabidiol Research Expansion Act in het Huis en de Senaat vertegenwoordigt een historische doorbraak in de aanpak van het mislukte en misplaatste cannabisverbod van de federale overheid,” zei congreslid Blumenauer in het persbericht, oprichter en medevoorzitter van de Congressional Cannabis Caucus.

“Na tientallen jaren aan de kwestie van cannabishervorming te hebben gewerkt, begint de dam eindelijk te breken(…)”

“Zoals we in staat na staat hebben gezien, is het publiek het zat om te wachten tot de federale overheid haar achterstand inhaalt. Meer dan 155 miljoen Amerikanen – bijna de helft van de bevolking van ons land – wonen nu in staten waar het gebruik van cannabis door volwassenen legaal is. Veel te lang heeft het Congres de wetenschap en vooruitgang in de weg gestaan ​​door barrières op te werpen voor onderzoekers die cannabis en de voordelen ervan proberen te bestuderen. In een tijd waarin meer dan 155 miljoen Amerikanen wonen waar het gebruik van cannabis door volwassenen legaal is op staats- of lokaal niveau en er vier miljoen geregistreerde medische cannabisgebruikers zijn met veel meer kans op zelfmedicatie, is het essentieel dat we volledig kunnen studeren de gevolgen van cannabisgebruik.

“(…)het Amerikaanse publiek verdient het om te weten welk effect moderne cannabis op het menselijk lichaam heeft(…)”

Congreslid Andy Harris zei in het persbericht: “Als arts die door de NIH gesponsord onderzoek heeft uitgevoerd, ben ik blij dat dit wetsvoorstel eindelijk is aangenomen en dat wetenschappers kunnen onderzoeken wat medicinale cannabis wel en niet kan doen. Hoewel er aanwijzingen zijn dat medicinale cannabis heilzaam kan zijn bij de behandeling van sommige ziekten zoals glaucoom en epilepsie, zal alleen wetenschappelijk onderzoek de waarheidsgetrouwheid van de vele beweringen over de werkzaamheid voor andere ziekten bewijzen. Ondanks het ontbreken van veel wetenschappelijk onderzoek, hebben meer dan drie dozijn staten medische cannabis al gelegaliseerd, en het Amerikaanse publiek verdient het om te weten welk effect moderne cannabis op het menselijk lichaam heeft. Hoewel ik aanvullend onderzoek naar het gebruik van medicinale cannabis steun, blijft mijn standpunt over recreatieve cannabis hetzelfde – ik ben er categorisch tegen gekant.”

Naast Feinstein, Grassley en Schatz wordt het wetsvoorstel van de Senaat mede ingediend door senatoren Dick Durbin (D-Ill.), Amy Klobuchar (D-Minn.), Thom Tillis (R-N.C.), Tim Kaine (D-Va. ), Joni Ernst (R-Iowa), Kevin Cramer (R-N.D.), Jon Tester (D-Mont.) en Lisa Murkowski (R-Alaska).

Achtergrond van het wetsvoorstel

  • Cannabis met meer dan 0,3 procent delta-9-tetrahydrocannabinol (algemeen bekend als THC) wordt momenteel geclassificeerd als Schedule I-medicijn. Als gevolg hiervan is medisch onderzoek onderworpen aan strenge regels die de voortgang hebben belemmerd.
  • Er zijn maar weinig van cannabis afgeleide producten die door de FDA zijn goedgekeurd en er is weinig informatie beschikbaar over hun interacties met andere medicijnen, juiste doses of toedieningsmechanismen.
  • Het doel van de Medical Marijuana and Cannabidiol Research Expansion Act is om ervoor te zorgen dat onderzoek naar CBD en andere potentieel heilzame van cannabis afgeleide stoffen gebaseerd is op degelijke wetenschap, terwijl ook regelgevende belemmeringen voor het uitvoeren van onderzoek naar cannabis worden verminderd.
  • Het wetsvoorstel vereist ook dat het ministerie van Volksgezondheid en Human Services en de National Institutes of Health een rapport indienen bij het Congres over de mogelijke nadelen en voordelen van het gebruik van cannabis.