Amsterdamse coffeeshopbond BCD plaatst advertentie in Het Parool tegen toeristenverbod

'De coffeeshops zijn niet de vijand, maar een essentiële voorziening en een effectieve bondgenoot in de strijd tegen illegale drugshandel in de stad.'

0
amsterdam coffeeshops coffeeshoptoerisme drugstoerisme petitie toeristenverbod
- Advertentie -

Het zal u wellicht niet ontgaan zijn, het plan van Halsema, de politie en het OM voor een toeristenverbod voor de coffeeshops in Amsterdam. Zo ook niet coffeeshopbond BCD, die afgelopen weekend op zaterdag 23 januari een paginagrote advertentie in de Amsterdamse krant Het Parool plaatste.

De tekst is daarnaast in zijn geheel te lezen op de BCD website en wordt ondersteund door Adviesburo Drugs, de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC), de Stichting Drugsbeleid en het Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN).

Inhoud advertentie tegen het toeristenverbod door coffeeshopbond BCD

‘De boodschap is simpel’, zo schrijven ze in de advertentie: ‘doe dit onze stad niet aan’.

‘doe dit onze stad niet aan’

Daarin wordt het beeld van de drugstoerist onderuit gehaald, gewaarschuwd voor opbloeiende straathandel en Project 1012 aangehaald waardoor meerdere coffeeshops in Amsterdam zijn gesloten.

Slechts 7 van de 102 Nederlandse gemeenten handhaven nog het i-criterium, in tegenstelling tot vele berichtgeving, laten ze weten in de advertentie. Zo’n toeristenverbod zou niet alleen consequenties hebben voor de daadwerkelijke toeristen die zullen blijven komen, maar ook voor de vele buitenlanders die tijdelijk (of voor langere tijd) in Amsterdam wonen om daar te werken.

De advertentie sluit af met: ‘De coffeeshops zijn niet de vijand, maar een essentiële voorziening en een effectieve bondgenoot in de strijd tegen illegale drugshandel in de stad.’

Eerder liet AT5 al weten dat een kleine meerderheid van het AT5 panel tegen het toeristenverbod is voor de coffeeshops.