Aphria NASDAQ APHA aandelen cannabis
Grafiek via Google
- Advertentie -

De aandelenkoers van Aphria (NASDAQ:APHA) maakte een korte opleving op 12 oktober, nadat het bedrijf het op de beurs tijdens de corona crisis het al goed deed. Dat bleek van korte duur. Nadat de resultaten van het eerste kwartaal van 2021 werden gepubliceerd, daalde de koers met 21% terug naar net boven wat het voor de recente grote stijging was. Het aandeel is vandaag de dag 4,86 dollar waard terwijl het op 12 oktober maar liefst 6,37 dollar waard was. Op zijn laagst was het dit jaar op 13 maart maar 2,25 dollar waard.

Aphria koers stabiliseert na plotselinge stijging

Die 6,37 dollar was niet het record voor Aphria: op 19 januari 2018 stond de koers op 17,73 dollar. Een overduidelijk gevolg van de legalisatie van cannabis in Canada. Het bedrijf was daarvoor al jaren aan de weg aan het timmeren middels medicinale cannabis.

Aphria NASDAQ APHA aandelen cannabis
Grafiek via Google

Geen reden tot paniek

Belangrijkste reden voor de recente daling is volgens investeerders website The Motley Fool te danken aan de daling van de netto-inkomsten door de lage opbrengst uit distributie op de Duitse markt van Aphria (NASDAQ:APHA). Door lockdowns brachten patiënten minder persoonlijke bezoeken aan artsen en apotheken, wat resulteerde in minder dan verwachte verkopen in de regio. Maar afgezien daarvan, lijken de resultaten van het eerste kwartaal bemoedigend.

Als het een ander kwartaal was geweest, hadden beleggers deze kwartaalresultaten misschien als een verbetering beschouwd

De netto-inkomsten zijn zelfs hoger gestegen in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, maar waren ongeveer $ 6,5 miljoen lager dan in het voorgaande kwartaal (Q4 2020).

De hoeveelheid verkochte product in kilo’s steeg aanzienlijk, terwijl de productiekosten per gram cannabis een cent daalden. Als het een ander kwartaal was geweest, hadden beleggers deze kwartaalresultaten misschien als een verbetering beschouwd, maar deze keer was het anders. Het aandeel daalde met meer dan 24%. Inmiddels is het weer iets gestegen met een paar procent.

In tegenstelling tot Aurora (NYSE:ACB) die het momenteel moeilijk hebben, lijkt het voor Aphria dus wel goed te komen. Wel speelt er een gigantisch overschot aan product in Canada.