Aphria en Tilray lanceren gezamelijke website, pakken door met fusie

Deze week lanceerden ze de gezamenlijke website: www.aphriatilraytogether.com

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Het was even stil rondom de aangekondigde fusie tussen de twee beursgenoteerde Canadese cannabis giganten Aphria (NASDAQ:APHA) en Tilray (NASDAQ:TLRY). Maar deze week maakten de bedrijven bekend in een persbericht dat ze een gezamenlijke website hebben gelanceerd: www.aphriatilraytogether.com

Aphria en Tilray lanceren www.aphriatilraytogether.com

Deze nieuwe, toegewijde website is bedoeld om aandeelhouders van beide bedrijven te voorzien van relevante informatie, nieuws en updates voorafgaand aan de speciale aandeelhoudersvergaderingen waarop de respectievelijke aandeelhouders van Aphria en Tilray zullen stemmen over de resoluties die nodig zijn om de voorgestelde bedrijfscombinatie van de twee bedrijven te implementeren. De website stelt aandeelhouders en andere geïnteresseerde partijen ook in staat zich te registreren voor fusie-updates die openbaar worden gemaakt, zodat zij informatie rechtstreeks op hun e-mailadressen ontvangen.

De afronding van de fusie zal momenteel naar verwachting plaatsvinden in het tweede kwartaal van kalenderjaar 2021

Beide bedrijven verheugd dat de toepasselijke wachttijd onder de Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvement Act van 1976 is verstreken met betrekking tot aan de fusie. Bovendien hebben de bedrijven een no-action brief ontvangen van het Competition Bureau of Canada met betrekking tot de fusie, waarin wordt bevestigd dat het Competition Bureau niet van plan is de fusie aan te vechten onder de Canadese Competition Act. De ontvangst van de HSR-goedkeuring en de goedkeuring van de mededingingswet zijn twee van de vereiste wettelijke goedkeuringen die moeten worden verkregen om te voldoen aan de voorwaarden voor het sluiten van de fusie. De afronding van de fusie zal momenteel naar verwachting plaatsvinden in het tweede kwartaal van kalenderjaar 2021.

Irwin D.Simon, voorzitter en Chief Executive Officer van Aphria, merkte op in het persbericht: “De ontvangst van HSR Clearance and Competition Act Approval vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in het samenbrengen van deze twee bedrijven, en we zijn ongelooflijk blij dat we op schema blijven om onze bedrijfscombinatie te voltooien in het tweede kwartaal van kalenderjaar 2021. Samen verwachten Aphria en Tilray een robuuste strategische voetafdruk in Canada en internationaal met de operationele schaal die nodig is om effectiever te concurreren op de huidige consoliderende cannabismarkt. Wij geloven dat onze sterke, flexibele balans, cash positie en toegang tot kapitaal zullen ons in staat stellen om duurzame groei op lange termijn te versnellen en aantrekkelijke rendementen te behalen voor aandeelhouders.”

Voordelen van de fusie voor Aphria-aandeelhouders en Tilray-aandeelhouders

De raden van bestuur van beide bedrijven zijn van mening dat in dit stadium van ontwikkeling en uitbreiding van de wereldwijde cannabismarkt de bedrijven met financiële kracht en toonaangevende geografische schaal, productassortiment en merkexpertise op de lange termijn het meest waarschijnlijk zullen slagen. Verder zijn de raden van bestuur van beide bedrijven van mening dat de combinatie van Aphria en Tilray naar verwachting als volgt aanzienlijke aandeelhouderswaarde zal ontgrendelen:

  • De combinatie van Aphria en Tilray zal ‘s werelds grootste wereldwijde cannabisbedrijf creëren met pro forma inkomsten van US $ 685 miljoen (C $ 874 miljoen) voor de afgelopen 12 maanden, zoals gerapporteerd door elk bedrijf voorafgaand aan de datum van de aankondiging van de fusie op 16 december, 2020, de hoogste in de wereldwijde cannabisindustrie.
  • Om aan de vraag te voldoen, zal het gecombineerde bedrijf beschikken over ultramoderne teelt-, verwerkings- en productiefaciliteiten, evenals een compleet portfolio van merkproducten van cannabis 2.0 om zijn leidende positie in Canada te versterken.
  • Internationaal zal het gecombineerde bedrijf goed gepositioneerd zijn om groeimogelijkheden na te streven met zijn sterke medicinale cannabismerken, distributienetwerk in Duitsland en end-to-end toeleveringsketen voor goede fabricagemethoden van de Europese Unie, waaronder de productiefaciliteiten in Portugal en Duitsland.
  • In de Verenigde Staten zal het gecombineerde bedrijf een sterke aanwezigheid en infrastructuur voor verpakte consumentengoederen hebben met twee strategische pijlers, waaronder SweetWater Brewing Company LLC, een toonaangevende ambachtelijke brouwer van cannabisbier, en Manitoba Harvest USA, LLC, een pionier in merkhennep, CBD- en wellnessproducten met toegang tot 17.000 winkels in Noord-Amerika. In het geval van federale legalisatie in de Verenigde Staten, verwacht het gecombineerde bedrijf goed gepositioneerd te zijn om te concurreren op de Amerikaanse cannabismarkt, gezien zijn bestaande sterke merken en distributiesysteem, naast zijn trackrecord van groei in consumentverpakte goederen en cannabis producten.
  • De combinatie van Aphria en Tilray zal naar verwachting ongeveer US $ 78 miljoen (C $ 100 miljoen) aan jaarlijkse kostensynergieën vóór belastingen opleveren binnen 24 maanden na voltooiing van de fusie. Het gecombineerde bedrijf verwacht kostensynergieën te realiseren op de belangrijkste gebieden van teelt en productie, de aankoop van cannabis en producten, verkoop en marketing en bedrijfskosten.