Aurora (NASDAQ:ACB) openbaart nieuwe plant genetica afdeling ‘Occo’

Aurora Cannabis openbaarde eerder deze week de 'Occo' afdeling in Comox, BC (Canada), om plant genetica te ontwikkelingen.

0
aurora occo plant genetica
Occo's faciliteit in Comox, BC, Canada. Foto via PR Newswire / Aurora.
- Advertentie -

Eerder deze week maakte Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB) bekend in een persbericht dat het een nieuwe afdeling in Canada heeft geopend voor de ontwikkeling van nieuwe plant genetica, genaamd Occo.

Aurora openbaart ‘Occo’ afdeling om plant genetica te ontwikkelingen in Canada

Occo, afgeleid van het Latijnse woord voor ‘het bewerken van het veld’, verwijst naar de eerbied van het merk voor de cannabisplant en zijn missie om de mensen te ondersteunen die het kweken en consumeren. Met de grootste catalogus van hoogwaardige genetica die beschikbaar is voor licentieverlening in Canada, bevindt Occo zich in de juiste positie om zijn doelen te bereiken om het wetenschappelijke begrip van cannabis verder te ontwikkelen, hoogwaardige producten op de markt te brengen, waarde te bieden aan cannabiskwekers en te helpen bij het realiseren van de volledige potentieel van de cannabisplant.

“Occo heeft al meer dan 30 hoogwaardige cultivars(…)”

“Als een bedrijf dat wordt gevoed door wetenschap, zijn we er vast van overtuigd dat investeren in onderzoek en ontwikkeling van cannabis en de commerciële toepassing van unieke technologieën, waaronder biosynthese, Aurora’s echte onderscheidende factor is en de toekomst van de industrie zal bepalen”, zegt Charles Pick in het persbericht, Senior Vice President of Science & Innovation bij Aurora Cannabis. “Onder de paraplu van Occo krijgen gelicentieerde producenten toegang tot een sterke pijplijn van nieuwe cultivars en innovatieve eigenschappen die zullen voldoen aan de veranderende verwachtingen van consumenten. Occo heeft al meer dan 30 hoogwaardige cultivars, die nergens anders op de markt verkrijgbaar zijn, die klaar zijn voor onmiddellijke proef en exclusieve licenties.”

Occo heeft al vroeg succes geboekt en heeft al een aantal nieuwe cultivars gecommercialiseerd met gelicenseerde producenten (LP’s), waaronder North 40’s Farm Gas, evenals drie cultivars die onlangs zijn gelanceerd onder het merk Aurora’s San Rafael ’71 (Lemon Rocket, Stonefruit Sunset en Driftwood Diesel ).

Occo logo aurora
Occo Logo (CNW Group/Aurora Cannabis Inc.)

“Als microproducent met een lange achtergrond in de teelt, focus ik op kwaliteit boven kwantiteit en zoek ik echt naar unieke soorten die consumenten geven wat ze willen”, zegt Gord Nichol in het persbericht, eigenaar van North 40 Cannabis. “Mijn ervaring met Aurora was echt positief. We hebben tot nu toe twee cultivars gekweekt, Farm Gas en Sourdough, en beide waren indrukwekkend in termen van THC-niveaus en terpenen. Het was een opluchting om the fire weer op de markt te brengen – dit heeft waarschijnlijk mijn bedrijf gered.”

Occo zal worden gevestigd vanuit Aurora’s Coast onderzoeks- en ontwikkelingscentrum – een van de grootste en meest geavanceerde faciliteiten voor cannabisveredeling en genetica ter wereld. Het team omvat een ongeëvenaarde groep experts op het gebied van genomica, biotechnologie, pathologie, weefselkweek, analyse en testen, medische zaken en productontwikkeling.

Aurora ook actief in Nederland

Sinds kort is Aurora ook actief in Nederland, nadat het bekend maakte te hebben geïnvesteerd in wietexperiment teler The Growery en dingt het mee om de medicinale cannabis tender.