Aurora koopt voor 45 miljoen Canadese dollars groenten en bloemen kweker

Aurora maakte tot dusver nog geen winst, maar hoopt dat in de toekomst wel te doen met de aanschaf van een winstgevende groenten en bloemen kweker.

0
Aurora The Growery
- Advertentie -

In een bijzondere gang van zaken, maakte Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB) vorige week bekend in een persbericht dat het voor 45 miljoen Canadese dollars Bevo Farms overneemt: een groenten en bloemen kweker. Daarnaast verkoopt het ook zijn Aurora Sky kwekerij in Edmonton met verlies aan Bevo.

Aurora wil profiteren van een winstgevend, cashflow-positief en groeiend bedrijf

De transactie stelt Aurora in staat onmiddellijk te profiteren van een winstgevend, cashflow-positief en groeiend bedrijf, en kan op lange termijn waarde toevoegen aan Aurora’s bestaande cannabisactiviteiten via de toepassing van Bevo’s toonaangevende expertise op het gebied van plantenvermeerdering. Aurora zal via haar volledige dochteronderneming 50,1% van de uitstaande gewone aandelen van Bevo verwerven, een controlerende positie innemen in de raad van bestuur van Bevo en Bevo financieel consolideren. Het ervaren managementteam van Bevo zal belangrijke aandeelhouders blijven en op zijn plaats blijven om een ​​robuust groeiplan uit te voeren, inclusief het gebruik van de Aurora Sky-faciliteit voor de orchideeënteelt en groentevermeerdering.

Bevo, opgericht in 1986, exploiteert 63 hectare kassen in British Columbia, Canada; wordt geleid door een managementteam met meer dan 85 jaar agrarische ervaring en levert aan kassen, kwekerijen, akkerbouwbedrijven en groothandels. Bevo heeft de afgelopen tien jaar consequent groei in omzet en winst laten zien door procesverbeteringen en uitbreidingen van de faciliteiten. Voor de twaalf maanden eindigend op 30 juni 2022 heeft Bevo een omzet behaald van $39 miljoen en een Adjusted EBITDA van $9 miljoen (exclusief eenmalige huurinkomsten). De activiteiten van Bevo vertonen seizoensgebondenheid die wordt aangedreven door groeicycli in de landbouw, met de sterkste financiële periode van januari tot juni.

“(…)We verwachten dat deze investering en samenwerking tussen industrieleiders voor aanzienlijke aandeelhouderswaarde en synergieën voor beide partijen zal zorgen(…)”

“Deze investering toont nogmaals onze gedisciplineerde benadering van kapitaalallocatie en is consistent met zowel onze kortetermijnbehoeften als onze langetermijnvisie om het toonaangevende wereldwijde cannabisbedrijf te zijn. Bevo’s staat van dienst in het genereren van niet alleen een positieve Adjusted EBITDA, maar ook een vrije cashflow, van wereldklasse expertise op het gebied van verspreiding en gevestigde distributienetwerken in Canada en de Verenigde Staten maken hen tot een ideale strategische partner”, zegt Miguel Martin, Chief Executive Officer van Aurora in het persbericht. “We verwachten dat deze investering en samenwerking tussen industrieleiders voor aanzienlijke aandeelhouderswaarde en synergieën voor beide partijen zal zorgen. We zijn ook verheugd over het herbestemmen van Aurora Sky door Bevo en over het potentieel om de schaal en reikwijdte van hun bedrijf uit te breiden en aanzienlijke kosten te besparen die eerder werden verwacht in verband met met het afschalen en de verkoop van de faciliteit”.

Leo Benne, President & CEO van Bevo, voegde hieraan toe in het persbericht: “Sinds de oprichting is Bevo er trots op de modernste technologie te gebruiken om een ​​toonaangevende plantenvermeerderaar in Noord-Amerika te worden. We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Aurora om na te streven onze sterke groeistrategie, te beginnen met onze verhuizing naar Alberta, waardoor we de adresseerbare markt van Bevo aanzienlijk kunnen uitbreiden. We zijn ongelooflijk blij dat het Aurora-team zich inzet om al onze faciliteiten toegewijd te houden aan onze klantenbasis en om onze activiteiten uit te breiden naar Alberta door de toevoeging van de Aurora Sky-faciliteit. Het is duidelijk dat het Aurora-team nauw is afgestemd op onze bestaande bedrijfsplannen en doelstellingen voor winstgevende groei, en we kijken ernaar uit om voort te bouwen op de sterke punten van Aurora als sponsor om ons bedrijf te versnellen.”

In Nederland heeft Aurora in wietexperiment teler The Growery geïnvesteerd en neemt het deel aan de medicinale cannabis tender.