Bedrocan start webinars over medicinale cannabis: Bedrocan Series

Artsen, onderzoekers en wetenschappers komen daarin aan het woord over medicinale cannabis.

0

De Nederlandse medicinale cannabis producent Bedrocan, dat de levering doet van medicinale cannabis aan de apotheken bijvoorbeeld, kondigde deze week aan in een persbericht dat het komt met webinars getiteld ‘Bedrocan Series’ over cannabis als medicijn.

Bedrocan Series: webinars over medicinale cannabis

In een serie webinars van elk een half uur gaat Ole Heil, Director Communications and Government Affairs van Bedrocan, in gesprek met experts op het gebied van medicinale cannabis. Recentelijke onderzoeken, ervaringen van artsen en patiënten en de effecten van medicinale cannabis komen aan bod in ‘Bedrocan Series’. 

17 juni: Cannabis als medicijn, de wetenschappelijke benadering

Bedrocan Series start met Renger Witkamp, als Professor Nutritional Biology verbonden aan Wageningen University & Research én chairman van het Instituut Medicinale Cannabis dat recentelijk is opgericht door Bedrocan en partners. Hij zal inzicht geven in wetenschappelijk onderzoek naar de werking van medicinale cannabis en ingaan op de noodzaak van het Instituut Medicinale Cannabis.

Het webinar vindt plaats op donderdag 17 juni om 12.30

8 juli: Cannabis als medicijn, de effecten op ons brein

De volgende spreker in Bedrocan Series is Matthijs Bossong, neurowetenschapper, verbonden aan het Utrecht Universitair Medisch Centrum. Bossong zal meer inzicht geven in onderzoek naar de werking van THC en CBD in relatie tot hersenfunctie.

Dit webinar zal plaatsvinden op donderdag 8 juli om 12.30.

Medicinale cannabis tender gaande

Het is de tweede keer in korte tijd dat we iets horen van Bedrocan, dat zich normaal op de vlakte houd. De medicinale cannabis tender is dan ook nog steeds gaande en terwijl Bedrocan wel de huidige tender heeft, is het nog niet met zekerheid te zeggen dat ze ook deze tender winnen.