Verenigd Koninkrijk gaat nog harder optreden tegen illegaal gekweekte cannabis

Sinds 1 april zijn er nieuwe richtlijnen gepubliceerd voor de veroordelingen van een drugsmisdrijf in het Verenigd Koninkrijk.

0
verenigd koninkrijk gratis cannabis gedetineerden
- Advertentie -

Cannabis is nog altijd illegaal in het Verenigd Koninkrijk. Toch kon je aardig veel planten kweken met relatief weinig risico tot voor kort, waardoor er een bloeiende illegale markt werd gecreëerd waardoor het Verenigd Koninkrijk zo goed als zelfvoorzienend is op het gebied van cannabis. Maar sinds 1 april zijn er nieuwe richtlijnen gepubliceerd voor de veroordelingen van een drugsmisdrijf.

Van 28 naar 20 planten voor categorie 3 en van 9 naar 7 in categorie 4

De straffen voor bezit, levering, invoer en teelt variëren nog steeds van een boete en een taakstraf tot maximaal 14 jaar gevangenisstraf. Grenzen aan bezit en aanbod zijn niet veranderd voor cannabis. Maar er zijn vooral veranderingen op het gebied van de kweek.

Eerder, in 2012, onder de richtlijnen, verklaarde categorie 3 dat 28 planten je in een strafcategorie van een laag gemeenschapsbevel zou plaatsen: 26 weken in hechtenis voor een mindere rol; 26 weken tot 3 jaar voor een significante rol; en 2 jaar, 5 maanden tot 5 jaar voor een leidende rol. Dit is nu een stap terug en is teruggebracht tot 20 planten, wat betekent dat, als je meer dan 21 planten kweekt, de strafcategorie waarvoor je het risico loopt gestraft te worden, van de ene op de andere dag strenger is geworden.

Ook hoe ze de opbrengst berekenen is veranderd

Kweekte je eerder minder dan 9 planten, viel je in categorie 4. Maar dat is verlaagd naar 7 planten. Ook hoe ze de opbrengst berekenen is veranderd. Eerst gingen ze uit van 40 gram wat je van een plant af kon halen, maar dat is nu 55 gram.

Geen goed nieuws dus voor mensen woonachtig in het Verenigd Koninkrijk en die zelfvoorzienend willen zijn en niet afhankelijk van straat dealers.

Hypocrisie ten top in het Verenigd Koninkrijk

Tegelijkertijd is al jaren in het Verenigd Koninkrijk de grootste medicinale cannabis kweker van Europa gevestigd: GW Pharmaceuticals. Van enige hypocrisie zijn ze daar dan ook niet vies.