Hoe Bongify uitgroeide tot de #1 Bong Shop van Europa

De Nederlandse bong-webshop Bongify bestaat pas sinds 2017, maar is in slechts een paar jaar tijd uitgegroeid tot de #1 Online Bong Shop van Europa. Waarom is iedereen zo gek op Bongify, en waar heeft het relatief jonge bedrijf zijn snelle groei en succes aan te danken? Oprichter Luc Engels vertelt in dit artikel meer over de opkomst van een van de meest interessante bedrijven in de wietwereld.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

Bongify-eigenaar Luc Engels heeft grote plannen, maar blijft bescheiden: “Het allerbelangrijkste vind ik de leuke relaties met allerlei interessante mensen van over de hele wereld. Ik heb in een paar jaar tijd een groot netwerk opgebouwd, en ik merk dat het vooral leuk is om samen met anderen iets mooiers te maken dan wat er momenteel is. Deze relaties en de kans om samen een groot en succesvol bedrijf op te bouwen vind ik belangrijker dan elk jaar een nieuwe auto of elke avond kaviaar eten”, vertelt Luc Engels, eigenaar van Bongify.

Geheim achter de snelle groei van Bongify

Maar wat is het geheim achter de snelle groei van Bongify? “Wij hebben natuurlijk onze ‘geheimen’ waarmee we de markt veroveren, maar in principe is ons succes gebaseerd op één ding: een obsessie met klanttevredenheid. Wij vinden het belangrijk om meer te bieden dan waar we voor betaald worden. Onze taak is niet alleen om het pakketje zo snel mogelijk en in goede staat bij de klant te bezorgen, maar vooral om klanten nét dat beetje extra te helpen. Zo ben ik regelmatig op zondag of ’s avonds naar de zaak gekomen omdat klanten graag iets wilden afhalen terwijl we gesloten waren en eigenlijk alleen via internet verkopen. Of dat een klant om 2 uur ’s nachts een mailtje stuurt met een vraag, en 10 minuten later al antwoord krijgt terwijl de klantenservice van alle andere bedrijven ligt te slapen.”

“(…)Wij vinden het belangrijk om meer te bieden dan waar we voor betaald worden(…)”

“Ook geloven wij erin dat cannabis en alles wat met cannabis te maken heeft (ook bongs, dus), openlijk en zonder schaamte verkocht en gekocht moet kunnen worden. Hoewel wiet in Nederland al heel lang een soort van legaal is, blijft het juridisch en sociaal gezien toch een soort van grijs gebied om in de cannabisgerelateerde branche werkzaam te zijn, of om een headshop binnen te lopen. Dat wilde ik vanaf het begin van Bongify al veranderen, en deze business net zo normaal en gerespecteerd maken als de plaatselijke supermarkt, Philips, Bol.com en Shell… Hoewel Bongify waarschijnlijk veel betrouwbaarder is dan de eerdergenoemde partijen. Binnen een aantal jaar willen wij dankzij onze agressieve groeistrategie en strategische samenwerkingen dan ook tussen het rijtje van de grootste Nederlandse bedrijven komen te staan, en een van de grootste Europese cannabis-gerelateerde spelers op de markt te zijn.”

“Wij willen de markt consolideren door kleinere bedrijven in de branche over te nemen(…)”

“Wij willen de markt consolideren door kleinere bedrijven in de branche over te nemen, en hieruit één sterk geheel op te bouwen. Veel cannabis-gerelateerde bedrijven zijn klein en niet erg professioneel, en kunnen op allerlei manieren stukken beter dan wat ze momenteel doen. Ook de concurrentie uit de Verenigde Staten en Canada is sterk, en daar willen wij iets tegenover zetten. De Europese stoner-cultuur is wat ons betreft veel interessanter dan die van de andere kant van de Oceaan, en wij streven ernaar om deze cultuur te beschermen. Jullie kunnen dan ook verwachten dat we de komende tijd met een hoop innovatieve en supercoole producten de markt op komen die de stonercultuur naar een heel nieuw niveau tillen.”

Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje op de website van Bongify – de #1 Online Bong Shop van Europa! of luister naar onze podcast met Luc Engels.