Boswachter: ‘Dumpingen drugsafval resultaat van politieke keuzes’

Volgens de boswachter is regulering van cannabis (en andere drugs) dé oplossing tegen de illegale dumpingen van drugsafval.

0
thuisteelt
- Advertentie -

Vorige week berichtte de NOS in samenwerking met RTV Noord over een dumping van maar liefst 100 vuilniszakken met drugsafval afkomstig van illegale cannabis kwekerijen. De boswachter kwam echter met een opvallend realistische reactie.

Regulering van cannabis (en andere drugs) is dé oplossing tegen illegale dumpingen van drugsafval

“Het kost bakken met geld om deze rotzooi op te ruimen”, zegt de boswachter.

“(…)Deze dumping is ook het resultaat van politieke keuzes. In veel landen werkt het legaal maken van softdrugs hartstikke goed(…)”

“Die piepschuimkorrels zijn hartstikke gevaarlijk voor dieren, met name voor vogels, die vreten dat op. Ze krijgen het in hun maag en het gaat daar niet meer weg. Het gevolg is dat ze denken dat ze voldoende eten gehad hebben en niet meer op zoek gaan naar voedsel en verhongeren.” Het piepschuim komt daarnaast in de voedselketen terecht.

Hij vervolgt: “Je zou willen dat ze deze rotzooi naar de milieustraat kunnen brengen. Deze dumping is ook het resultaat van politieke keuzes. In veel landen werkt het legaal maken van softdrugs hartstikke goed. De natuur is hier nu altijd weer de dupe.”

Het komt namelijk wel vaker voor dat drugsafval wordt gedumpt in de natuur helaas, alleen wordt vaker de schuld afgeschoven op de consument, de drugs zelf of een andere reden.

Dus chapeau voor deze boswachter!