Samenwerking Uber en Leafly voor cannabis bezorging in Toronto

Inwoners van de Canadese stad Toronto kunnen dankzij de samenwerking van Uber en Leafly nu via Uber Eats cannabis aan huis laten bezorgen.

0
uber eats leafly cannabis bezorging toronto
Via PR Newswire
- Advertentie -

Afgelopen weekend maakte Uber Eats bekend in een persbericht dat het een samenwerking is aangegaan met Leafly (NASDAQ:LFLY) zodat het mogelijk is voor inwoners van de Canadese stad Toronto om via Uber Eats cannabis aan huis te laten bezorgen.

Eerste partnerschap voor het bezorgen van cannabis op een groot bezorgplatform van derden ter wereld

Inwoners van Toronto die 19 jaar en ouder zijn kunnen vanaf afgelopen maandag in de Uber Eats-app bestellingen plaatsen bij lokale vergunde cannabiswinkels en deze aan hun deur cannabis laten bezorgen door het door CannSell gecertificeerde personeel van de winkelier. Dit is de eerste keer dat cannabisbezorging beschikbaar is op een groot bezorgplatform van derden ter wereld.

“(…)zal helpen de illegale markt te bestrijden en rijden onder invloed te verminderen”

“We werken samen met marktleiders zoals Leafly om retailers te helpen veilige, gemakkelijke opties te bieden aan mensen in Toronto om legale cannabis te kopen voor thuisbezorging, wat zal helpen de illegale markt te bestrijden en rijden onder invloed te verminderen”, aldus Lola Kassim in het persbericht, General Manager van Uber Eats Canada. “De afgelopen jaren hebben we zwaar geïnvesteerd in onze bezorgactiviteiten en is het aanbod enorm uitgebreid. Uber Eats is snel uitgegroeid tot een veelzijdig platform dat door diverse bedrijven, groot en klein, kan worden gebruikt.”

“Leafly versterkt de cannabismarkt in Canada al meer dan vier jaar en we ondersteunen meer dan 200 cannabisretailers in de GTA. We zijn verheugd om met Uber Eats samen te werken om gelicentieerde retailers te helpen veilige, legale cannabis naar mensen in de stad te brengen,” zegt Yoko Miyashita in het persbericht, CEO van Leafly.

“Hidden Leaf heeft de afgelopen anderhalf jaar veilige, legale cannabis aan Torontonians geleverd op drie locaties”, aldus Marissa en Dale Taylor in het persbericht, eigenaren van Hidden Leaf, een van de eerste drie deelnemende retailers in Toronto. “We zijn een klein bedrijf en deze samenwerking is een geweldige manier voor ons om ons bereik uit te breiden en ons bedrijf in de hele stad te laten groeien. Net als de ervaring in de winkel begrijpen onze CannSell-gecertificeerde bezorgers de lokale regelgeving met betrekking tot cannabistransacties, en voldoen ze eraan, inclusief het controleren van ID.”

Hoe het werkt:

  1. Je gaat naar de Uber Eats-app en selecteert de categorie “Cannabis” of zoekt naar een van de erkende cannabiswinkels. Je zult een waarschuwing zien dat je meerderjarig moet zijn om de virtuele winkel te betreden.
  2. Hierna navigeer je door het menu van de retailer om een ​​bestelling te plaatsen. Om een ​​bestelling te kunnen plaatsen, moet je binnen de bezorgradius van de erkende cannabiswinkel zijn.
  3. Net als bij het bestellen van afhaalmaaltijden of andere items via Uber Eats, ontvang je een melding wanneer de erkende winkelier de bestelling accepteert en wat de geschatte bezorgtijd is.
  4. In overeenstemming met de provinciale regelgeving wordt de bestelling alleen geleverd door het eigen door CannSell gecertificeerde personeel van de erkende cannabisverkoper. Onafhankelijke bezorgers van derden bezorgen geen cannabis.
  5. Wanneer de bezorger arriveert, word je leeftijd en nuchterheid gecontroleerd zoals vereist door de regelgeving.

Niet de eerste keer dat Uber een samenwerking aangaat met een cannabisbedrijf

Er kwamen overigens ook een hoop negatieve reacties. Zo lijkt de samenwerking overbodig, immers zijn is het al mogelijk om legaal online cannabis te bestellen in Toronto en zit er nu gewoon nog een extra partij tussen die profiteert, in dit geval Uber. Maar hoe je het ook wendt of keert, het toont ook aan hoe mainstream cannabis aan het worden is.

In november 2021 ging Uber overigens al eens eerder een samenwerking aan met een cannabis bedrijf in Canada. Toen was het al mogelijk om bestellingen te plaatsen via Uber, maar alleen bij Tokyo Smoke winkels (van destijds nog Canopy Growth). Echter moest je de bestelling wel zelf in de winkel komen ophalen.

Cannabis Industrie Awards 2023