Canopy Growth’s Tokyo Smoke stunt met Uber afhaal actie in Ontario

Sinds deze week kan je in Ontario (Canada) een bestelling plaatsen via Uber bij hun partner Tokyo Smoke (Canopy Growth), maar moet je het wel zelf ophalen in de winkel.

0
Canopy Growth
- Advertentie -

Eerder deze week werd bekend dat Uber via Uber Eats het mogelijk heeft gemaakt voor inwoners van Ontario, de dichtstbevolkte provincie van Canada, om een bestelling te plaatsen bij hun partner Tokyo Smoke (onderdeel van Canopy Growth NASDAQ:CGC). Daarna moet je het wel zelf ophalen, want ze komen het niet brengen zoals menigeen zal hebben gedacht bij het lezen van alleen de koppen van media artikelen.

Canopy Growth’s Tokyo Smoke en Uber krijgen wereldwijde aandacht, ondanks dat je het nog steeds in de winkel moet afhalen

“Tokyo Smoke is verheugd om samen te werken met Uber Canada aan dit innovatieve aanbod voor onze klanten, door hen producten van hoge kwaliteit en de allerbeste klantervaring te bieden”, aldus Mark Hillard in het persbericht, VP Operations, Tokyo Smoke. “Als marktleider op het gebied van innovatie en een platform dat door zoveel Canadezen wordt gebruikt, zijn we van mening dat dit het ideale volgende aanbod is dat veilig en gemakkelijk via de Uber Eats-app kan worden gedaan.”

Hoe het werkt

  • Consumenten in Ontario gaan naar de Uber Eats-app en selecteren de categorie “cannabis” of zoeken naar “Tokyo Smoke”. Ze krijgen een waarschuwing te zien dat ze meerderjarig moeten zijn om de virtuele winkel van Tokyo Smoke te betreden
  • Na bevestiging van hun leeftijd wordt de consument naar het menu van een Tokyo Smoke-winkel in de buurt geleid om een bestelling te plaatsen
  • Bestellingen worden binnen een uur na het plaatsen van de bestelling uitgevoerd
  • Wanneer consumenten naar Tokyo Smoke gaan om hun bestelling op te halen, wordt de bestelling afgehandeld door een Tokyo Smoke-medewerker die CannSell-gecertificeerd is en die consumenten zal identificeren zoals vereist door de regelgeving.

“We werken samen met marktleiders zoals Tokyo Smoke om mensen in Ontario veilige, gemakkelijke opties te bieden om legale cannabis te kopen”, zegt Lola Kassim in het persbericht, General Manager van Uber Eats Canada. “Door een gestroomlijnd bestelproces via de Uber Eats-app te combineren met de persoonlijke ophaalservice van Tokyo Smoke, creëren we een nieuwe end-to-end-ervaring voor het verantwoord bestellen van cannabis in de hele provincie.”

Een Twitteraar actief in de cannabisindustrie heeft het dan ook direct geprobeerd en kwam er inderdaad achter dat het werkt.

Ondanks dat het dus niet doet wat je aanvankelijk denkt bij het lezen van de koppen van verwante artikelen, werkt de stunt wel. Het heeft wereldwijde media aandacht gekregen. Zelfs in Nederland haalde het de mainstream media.

Actie Uber komt niet uit onverwachte hoek: Big Tech aast op cannabisindustrie intrede

Overigens is het ook weer niet zo onverwachts. Uber, dat al sterke drank levert via zijn Eats-afdeling, heeft al geruime tijd zijn zinnen gezet op de snelgroeiende cannabismarkt. De CEO Dara Khosrowshahi vertelde de media in april dat het bedrijf zal overwegen om cannabis te leveren wanneer de legale kust in de Verenigde Staten vrij is. “Als de weg vrij is voor cannabis, wanneer federale wetten van kracht worden, gaan we er absoluut naar kijken”, zei Khosrowshahi in een “Tech Check” -interview.

“Als de weg vrij is voor cannabis (…) gaan we er absoluut naar kijken”

Gevraagd naar de mogelijkheid van uitbreiding naar andere Canadese provincies of in de Verenigde Staten, zei een Uber-woordvoerder tegen Reuters dat er ‘op dit moment niets meer te melden is’.”We zullen de regelgeving en kansen markt per markt nauwlettend blijven volgen. En naarmate lokale en federale wetten evolueren, zullen we mogelijkheden onderzoeken met handelaren die in andere regio’s actief zijn.”

Uber lijkt er dus vrij zeker van zijn om ook cannabis te gaan bezorgen zodra de wetgeving het toestaat. Net zoals je van Amazon kunt verwachten dat als ze het kunnen, ze ook cannabis gaan verkopen. Big Tech komt er dus aan. Je bent bij deze gewaarschuwd.