Ook in gemeente Almere gaat een wietexperiment teler zich vestigen

Gisteren maakte Omroep Flevoland bekend dat een wietexperiment teler zich gaat vestigen in de gemeente Almere.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -
Dutch Passion

Nadat we eerder deze week al meldden dat een teler die deelneemt aan het experiment gesloten coffeeshopketen zich gaat vestigen in de gemeente Hellevoetsluis, maakte afgelopen dinsdag Omroep Flevoland bekend dat een teler zich gaat vestigen in de gemeente Almere.

Ook vestiging wietexperiment teler in Almere

Dat zou blijken uit een brief die de burgemeester Weerwind (D66) heeft geschreven aan de gemeenteraad. Waar precies hangt nog af van de vergunningverlening.

In de brief schrijft de burgemeester: “Wij staan in nauw contact met de lokale teler over de ontwikkeling van een goede en veilige teelt van hennep en hasjiesj in Almere. Ook de politie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, het Openbaar Ministerie en de Inspectie van Justitie en Veiligheid zijn hierbij betrokken.”

Almere doet ook mee met de verkoop van de gereguleerde cannabis als een van de tien gemeenten. In de gemeente zijn drie coffeeshops: Koffie & Dromen, Domino en Chille Kikkie.

Het betekent overigens niet dat de lokaal gevestigde teler ook als enige, of überhaupt, zal leveren aan de lokale coffeeshops. Het is aan de coffeeshop om in te kopen bij de geselecteerde telers. Daar kan de lokale teler uit de gemeente bij zitten. Het zou gek zijn als het niet zo zou zijn, maar het behoort tot de mogelijkheden.

De start van de overgangsfase, waarbij het huidige aanbod van cannabis gekocht op de zwarte markt naast het gereguleerde aanbod op de menukaart mag staan van de coffeeshop, zou nog op zich laten wachten tot ten minste de tweede helft van 2022. Dat maakte Grapperhaus bekend in een brief eerder deze maand.