Na 12 jaar einde rechtszaak coffeeshop Koffie & Dromen Blowboot in Almere?

Na 12 jaar komt een einde aan de rechtszaak tegen de eigenaren en de bedrijfsleider van de coffeeshop Koffie & Dromen (De Blowboot) in Almere.

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl
- Advertisement -
Dutch Passion

De rechtbank in Lelystad heeft het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard en daarmee komt een einde aan de maar liefst twaalf jaar durende rechtszaak tegen de eigenaren en de bedrijfsleider van de coffeeshop Koffie & Dromen (De Blowboot) in Almere.

Update, juni 2021: volgens een ingewijde bestaat de kans dat het OM de rechtszaak toch weer op pakt.

Rechtszaak tegen Blowboot oorspronkelijk gestart in 2009

De rechtszaak was ooit aangespannen nadat een externe voorraad van de coffeeshop werd gevonden, omdat nu eenmaal een coffeeshop niet meer dan 500 gram in het pand mag hebben. Al in 2012 oordeelde de rechtbank dat de eigenaren en de bedrijfsleider niet vervolgd mochten worden. Het Openbaar Ministerie (OM) ging in Hoger Beroep waarna het gerechtshof in Leeuwarden oordeelde dat de gehele rechtszaak overnieuw moest.

In de zaak die pas dit jaar weer aan het rollen kwam, nam het OM nam het volgende standpunt in:

De officier van justitie heeft zich op het standpunt gesteld dat hij ontvankelijk is in de (voortzetting van de) vervolging. Uit vaste rechtspraak blijkt dat overschrijding van de redelijke termijn niet tot een niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie kan leiden, ook niet in uitzonderlijke gevallen. Van een schending van het beginsel van een redelijke en billijke belangenafweging is geen sprake. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen is plaats voor een niet-ontvankelijkverklaring van het Openbaar Ministerie op die grond en dat is in deze zaak niet aan de orde.

Maar het mocht niet baten, want de rechtbank concludeerde:

De conclusie van de rechtbank is dat de beslissing van het Openbaar Ministerie om in deze zaak de vervolging van verdachte voort te zetten, gelet op alle hiervoor genoemde feiten en omstandigheden in onderlinge samenhang beschouwd, in strijd is met het beginsel van een redelijke en billijke belangenafweging. De rechtbank zal de officier van justitie daarom niet-ontvankelijk verklaren in zijn vervolging.

Bij deze feliciteren we dan ook van harte de betrokkenen met het einde van de rechtszaak.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

225VolgersVind ik leuk
656VolgersVolgen
527VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

199 ARTIKELEN0 REACTIES
32 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES